Запис Детальніше

Electronic Sumy State Pedagogical University named after A. S. Makarenko Institutional Repository

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Методичні рекомендації щодо розв’язування типових тестових завдань під час підготовки до ЗНО з математики
 
Names Школьний, Олександр Володимирович
Shkolnyi, Oleksandr Volodymyrovych
Захарійченко, Юрій Олексійович
Zakhariichenko, Yurii Oleksiiovych
Date Issued 2016 (iso8601)
Abstract У зв ’язку із поверненням зовнішньому незалежному оцінюванню функції державної підсумкової атестації підготовка до нього в сучасних умовах набула особливої актуальності. Крім того, до тесту ЗНО з математики повернуто завдання з повним поясненням, які були відсутні протягом тривалого часу. Внаслідок цього багато вчителів принципово змінили свою методику підготовки до ЗНО з математики, а нині змушені шукати нові шляхи до відновлення втрачених позицій. Метою статті є заповнення зазначених вище методичних прогалин у підготовці до зовнішнього незалежного оцінювання з математики шляхом розгляду методики підготовки до розв’язування тестових завдань тих типів, які викликають найбільші труднощі під час проходження тестування.
У даній роботі ми наводимо типові тестові завдання, які можуть бути використані вчителями математики під час підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання. До кожного із цих завдань наведено повне розв’язання і методичні коментарі, у яких ми робимо акцент на їх характерних особливостях. Особливу увагу при цьому приділено завданням на встановлення відповідності та завданням із повним поясненням, оскільки за статистикою при виконанні завдань саме цих типів учнів допускають найбільшу кількість помилок. Ми вважаємо, що запропоновані в даній роботі методичні рекомендації сприятимуть забезпеченню якісної підготовки до ЗНО з математики учнів української старшої школи.
Genre Article
Topic ЗНО з математики
Identifier Школьний, О. В. Методичні рекомендації щодо розв’язування типових тестових завдань під час підготовки до ЗНО з математики [Текст] / О. В. Школьний, Ю. О. Захарійченко // Актуальні питання природничо-математичної освіти : збірник наукових праць / Міністерство освіти і науки України, Сумський державний педагогічний ун-т ім. А. С. Макаренка ; [голова редкол. О. С. Чашечникова ; редкол.: В. Г. Бевз, Н. В. Бровка, В. Ватсон та ін.]. – Суми : [СумДПУ ім. А. С. Макаренка], 2016. – Вип. 7/8. – С. 91–99.