Запис Детальніше

Electronic Sumy State Pedagogical University named after A. S. Makarenko Institutional Repository

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Мобільне навчання як сучасна технологія організації самоосвітньої діяльності студентів
 
Names Грунтова, Т. В.
Hruntova, T. V.
Date Issued 2016 (iso8601)
Abstract У статті зазначено, що важливою частиною навчальної діяльності студентів вищих технічних навчальних закладів при вивчені фундаментальних дисциплін є самостійна робота. Але нерівномірний розподіл навчального навантаження протягом семестру і невміння організувати свою самостійну роботу та самоосвітню діяльність, призводить до погіршення успішності студентів.
Проаналізовано зміст понять «самостійна робота» та «самоосвіта». Указано роль самоосвіти в навчальній діяльності студентів і в формуванні компетентної особистості майбутнього фахівця.
Зазначено, що процес навчання фізики студентів вищих технічних навчальних закладів, насьогодні, потребує збільшення мобільності навчання і більшого використання наочності. Як наслідок - обґрунтовано значення і необхідність модернізації традиційної системи освіти. Вказано, що однією з сучасних технологій організації і підвищення ефективності самостійної роботи та самоосвітньої діяльності студентів є використання технології мобільного навчання.
Проаналізовано можливості мобільного навчання та теоретично обґрунтовано необхідність використання технології мобільного навчання у процесі вивчення фізики для формування умінь і навичок самоосвітньої діяльності студентів вищих технічних навчальних закладів.
Genre Article
Topic самоосвітня діяльність
Identifier Грунтова, Т. В. Мобільне навчання як сучасна технологія організації самоосвітньої діяльності студентів [Текст] / Т. В. Г рунтова // Актуальні питання природничо-математичної освіти : збірник наукових праць / Міністерство освіти і науки України, Сумський державний педагогічний ун-т ім. А. С. Макаренка ; [голова редкол. О. С. Чашечникова ; редкол.: В. Г. Бевз, Н. В. Бровка, В. Ватсон та ін.]. – Суми : [СумДПУ ім. А. С. Макаренка], 2016. – Вип. 7/8. – С. 180–185.