Запис Детальніше

Electronic Sumy State Pedagogical University named after A. S. Makarenko Institutional Repository

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Реалізація супроводу сімей в контексті особливостей дітей з помірною розумовою відсталістю
 
Names Чобанян, Анна Варужанівна
Chobanian, Anna Varuzhanivna
Date Issued 2015 (iso8601)
Abstract В статті стверджується доцільність реалізації психолого-педагогічного супроводу сімей з урахуванням особливостей психічного розвитку дітей з помірною розумовою відсталістю. Встановлено, що особливості психічного розвитку дітей з помірною розумовою відсталістю, зумовлюють труднощі в процесі соціалізації дітей і наголошують на залежності дітей з помірною розумовою відсталістю від
дорослих впродовж життя. Проаналізовано питання підвищення якості та ефективності навчально-виховної роботи із залученням до неї батьків дітей з помірною розумовою відсталістю у процесі її планування та реалізації. Визначено що основною формою надання допомоги батькам, які виховують дітей з помірною розумовою відсталістю, повинен стати спеціально організований процес реалізації психологопедагогічного супроводу сімей дітей з помірною розумовою відсталістю. Проаналізовано зміни у підходах до реалізації права на освіту дітей з помірною розумовою відсталістю в останніх нормативно-правових документах. Зазначено, що процес супроводу набуває особливого значення на етапі підготовки дітей з помірною розумовою відсталістю до навчання в спеціальному або масовому загальноосвітньому закладі та в період психологічної та соціальної адаптації розумово відсталої дитини до умов загальноосвітнього закладу, обраного батьками для навчання дитини.
Genre Article
Topic психолого-педагогічний супровід
Identifier Чобанян, А. В. Реалізація супроводу сімей в контексті особливостей дітей з помірною розумовою відсталістю [Текст] / А. В. Чобанян // Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова. Серія 19. Логопедія. Спеціальна психологія : збірник наукових праць / МОН України, НПУ імені М. П. Драгоманова. – Київ : НПУ імені М. П. Драгоманова, 2015. – № 7. – С. 99–103.