Запис Детальніше

Electronic Sumy State Pedagogical University named after A. S. Makarenko Institutional Repository

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Стан показників гуморальної ланки системного імунітету у осіб з територій посиленого радіоекологічного контролю Сумської області
 
Names Білокур, Дарина Олександрівна
Bilokur, Daryna Oleksandrivna
Date Issued 2018 (iso8601)
Abstract Вивчали показники гуморального імунітету у осіб з територій посиленого радіоекологічного контролю Сумської області.
Імунологічне обстеження проведено у 160 осіб віком 18-35 років, які були об’єднані у контрольну (80 осіб) і дослідну (80 осіб) групи. Було застосовано загальноприйняті методики дослідження показників імунітету. Здійснено статистичну обробку даних. Дослідження виконано у відповідності до біоетичних норм з дотриманням законодавства України.
Виявили, що у мешканців IV радіаційної зони Сумської області формується набутий імунодефіцитний стан за рівнем продукції імуноглобулінів класів G та М.
Водночас, спостерігається формування компенсаторних механізмів у відповідь на низькоінтенсивне пролонговане радіаційне опромінювання, про що свідчить зростання індексу імунної резистентності.
Genre Article
Topic імунна система
Identifier Білокур, Д. О. Стан показників гуморальної ланки системного імунітету у осіб з територій посиленого радіоекологічного контролю Сумської області / Д. О. Білокур // Український журнал медицини, біології та спорту. – 2018. – Т. 4. – С. 184–187.