Запис Детальніше

Electronic Sumy State Pedagogical University named after A. S. Makarenko Institutional Repository

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Робочий зошит як компонент навчально-методичного комплексу вивчення «Генетики з основами селекції» майбутніми учителями біології
 
Names Торяник, Валентина Миколаївна
Torianyk, Valentyna Mykolaivna
Date Issued 2018 (iso8601)
Abstract Стаття присвячена питанню використання робочого зошита як дидактичного засобу активізації пізнавальної діяльності студентів педагогічних університетів у процесі вивчення професійно орієнтованих дисциплін. Обґрунтовується доцільність включення робочих зошитів до навчально-методичних комплексів фахових навчальних дисциплін підготовки бакалаврів за напрямом 6.040102 Біологія*.
У статті розкриті можливості використання робочого зошита для лабораторних занять з «Генетики з основами селекції» з метою підвищення предметної компетентності майбутніх учителів біології відповідно до вимог державних стандартів вищої педагогічної освіти. Звертається увага на те, що застосування робочих зошитів як засобів навчання саме на лабораторних заняттях є найбільш дієвим, оскільки саме на таких заняттях викладач формує вміння та навички практичного застосування окремих теоретичних знань за допомогою спеціально розроблених завдань і вправ, а безпосереднє виконання їх на аркушах з друкованою основою допомагає збільшити обсяг розумових і практичних дій студентів. Показано, що розроблений робочий зошит як робочий зошит змішаного типу, виконує навчальну, інформаційно-комунікативну та рефлексивно-оцінювальну функції, забезпечує супровід самостійної роботи студентів по засвоєнню знань з генетики та селекції як на аудиторному занятті, так і у позааудиторний час, сприяє індивідуалізації навчання. Описано змістовні складові методичної розробки лабораторного заняття та розкрито їх зміст.
Genre Article
Topic робочий зошит
Identifier Торяник, В. М. Робочий зошит як компонент навчально-методичного комплексу вивчення «Генетики з основами селекції» майбутніми учителями біології [Текст] / В. М. Торяник // Актуальні питання природничо-математичної освіти : збірник наукових праць / Міністерство освіти і науки України, Сумський державний педагогічний університет імені А. С. Макаренка ; [редкол.: В. Г. Бевз, Н. В. Бровка, В. Ватсон та ін., голова редкол. О. С. Чашечникова]. – Суми : [СумДПУ імені А. С. Макаренка], 2018. – № 1 (11). – С. 158–163.