Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Спосіб вимірювання величини зносу сталевої деталі
 
Names Бурда, М. Й.
Бурда, Ю. М.
Date Issued 2010 (iso8601)
Abstract Спосіб вимірювання величини зносу сталевої деталі, що полягає у закріпленні в отворі деталі на поверхні, що зношується, вставки-свідка, виконаної з матеріалу деталі у вигляді тіла обертання з нанесеною по всій її висоті зовнішньою різьбою і з твірною, перпендикулярною до осі обертання, у зношуванні деталі і оцінці величини зносу за зміною кутового положення твірної, який відрізняється тим, що в отворі деталі, в який встановлюють вставку-свідок, виконують внутрішню різьбу,
відповідну до зовнішньої різьби вставки-свідка, вставку-свідок перед закріпленням піддають сульфідуванню, після чого сульфідовану вставку-свідок закріплюють в деталі шляхом її загвинчування по вказаній різьбі таким чином, щоб відкритий торець вставки-свідка знаходився урівень з поверхнею тертя, а величину зносу деталі визначають за зміною кутового положення твірної шляхом зняття відбитків з поверхні зносу за методом Баумана.
Genre Patent
Identifier Пат. 92530 С2 Україна, МПК G01N 3/56. Спосіб вимірювання величини зносу сталевої деталі / Бурда М. Й., Бурда Ю. М. ; заявник і патентовласник Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - № a200815155 ; заявлено 29.12.2008. ; опубл. 10.11.2010, Бюл. № 21. – 3 с. : іл.