Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Стенд для випробування на абразивне зношування елементів озброєння бурового інструменту
 
Names Семеген, О. М.
Одосій, З. М.
Войтенко, П. І.
Семеген, М. М.
Date Issued 2012 (iso8601)
Abstract Винахід належить до області трибології, а саме до випробувань матеріалів на зношування при
наявності абразиву і навантажень, та може бути використаний для здійснення випробувань елементів озброєння бурового інструменту. Стенд для випробування містить станину, стійку з встановленим на ній утримувачем зразків, виконаних у вигляді зубків, контрзразок розміщений на опорі виконаний у вигляді зубчастого колеса, електродвигун, клинопасову передачу та черв'ячний редуктор, що розміщені на станині, засіб для створення навантаження між зразками і контрзразком та вузол подачі абразиву в зону контакту. Контрзразок стенду складається з двох співвісних дисків, один з яких - ведучий кінематично зв'язаний із приводом обертання контрзразка, другий - ведений, виконаний із можливістю провертання відносно ведучого диска, причому між ними встановлені пружні елементи, кожен зубець контрзразка розділений радіальною площиною на дві частини, одна з яких виконана на ведучому диску з торцевим видовженням у сторону веденого диска на величину рівну його товщині, друга частина зубця виконана на веденому диску з торцевим видовженням у сторону ведучого диска на величину
його товщини, на обох дисках виконані пази в які із зазором входять відповідні видовження, а
утримувач зразків виконаний у вигляді диска, по периферії якого встановлені випробувані зубки, що утворюють зачеплення із зубцями контрзразка. Конструкція стенду забезпечує максимальне наближення умов роботи елементів озброєння бурового інструменту до реальних експлуатаційних умов у вибої.
Genre Patent
Identifier Пат. 101775 С2 Україна, МПК G01N 3/56. Стенд для випробування на абразивне зношування елементів озброєння бурового інструменту / Семеген О. М., Одосій З. М., Войтенко П. І., Семеген М. М. ; заявник і патентовласник Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - № a201204601 ; заявлено 12.04.2012. ; опубл. 10.10.2012, Бюл. № 19. – 6 с. : іл.