Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження процесу підвищення ефективності роботи свердловин на основі математичного моделювання
 
Names Грудз, В. Я.
Марущенко, В. В.
Савчук, М. Т.
Філіпчук, О. О.
Date Issued 2018 (iso8601)
Abstract Важливим аспектом підвищення ефективності нафтогазовидобувного комплексу є продовження стабільної роботи обводнених газових і газоконденсатних свердловин.
Проаналізовано існуючі конструкції плунжер-ліфтів. Встановлено ефективність використання плунжер-ліфтів на обводнених та низько дебітних свердловинах. Розроблено конструкцію пристрою для очищення внутрішньої поверхні насосно-компресорних труб від рідини. Проведено дослідження підвищення
ефективності роботи свердловини на основі математичної моделі. На основі проведених розрахунків побудовано графічні залежності швидкості руху очисного пристрою від його координат в системі насосно-компресорних труб. Авторами встановлено, що збільшення питомої маси рідини в насосно-компресорних
трубах призводить до зниження швидкості руху пристрою. На основі математичної моделі отримано закономірність характеру руху очисного пристрою в насосно-компресорних трубах свердловини.
Genre Article
Topic обводнення
Identifier Дослідження процесу підвищення ефективності роботи свердловин на основі математичного моделювання / В. Я. Грудз, В. В. Марущенко, М. Т. Савчук, О. О. Філіпчук // Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. - 2018. - № 1. - С. 57-63.