Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Спосіб очистки стічних вод та переробки шламу
 
Names Челядин, Л. І.
Драгомирецький, Я. М.
Челядин, В. Л.
Скробач, М. Р.
Нестор, В. П.
Date Issued 2007 (iso8601)
Abstract Спосіб очистки стічних вод та переробки шламу, що включає процеси відстоювання, фільтрацію, окислення шкідливих компонентів та їх електрокоагуляцію, збір шламу та його підсушування і грануляцію, який відрізняється тим, що електрокоагулятор завантажують гранульованим вуглецевомінеральним матеріалом (ВММ) фракцією 5-8 мм, відстоювання проводиться в тонкошаровому відстійнику, фільтрація стічної води проходить через завантаження з двох матеріалів - ВММ фракцією 3-5 мм і цеоліт клиноптіоліт фракцією 2-3 мм, окисником шкідливих компонентів стоків є
гіпохлорит натрію, коагулянтом - сполуки феруму з електрокоагулятора або розчини солей феруму і
алюмінію з відходів, а шлам з гідроциклону, відстійника, фільтра відводять в блок переробки та змішують при грануляції з сухими добавками, якими є карбонати кальцію і цеолітна мука в кількості 5-40 % від маси гранульованого шламу в залежності від хімічного складу шламу.
Genre Patent
Identifier Пат. 28030 U Україна, МПК C02F 3/24, C05G 1/00. Спосіб очистки стічних вод та переробки шламу / Челядин Л. І., Драгомирецький Я. М., Челядин В. Л., Скробач М. Р., Нестор В. П. ; заявник і патентовласник Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - № u 200707243 ; заявлено 27.06.2007. – 2 с.