Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Пристрій для вимірювання швидкості ультразвуку
 
Names Лютак, І. З.
Семеген, М. М.
Померенко, А. В.
Бедзір, А. О.
Date Issued 2008 (iso8601)
Abstract Пристрій для вимірювання швидкості ультразвуку, який містить схему керування, вихід якої з'єднаний з другим входом схеми І, а вхід з'єднаний з першим виходом генератора синхронізуючих імпульсів, другий вихід якого з'єднаний з третім входом схеми співпадання, третій вихід з'єднаний з першим входом схеми І, вихід якої з'єднаний з входом генератора зондуючих імпульсів, перший вихід якого з'єднаний з входом перетворювача, який знаходиться на поверхні досліджуваного матеріалу, підсилювача, другий вихід якого з'єднаний з другим входом схеми співпадання, який відрізняється тим, що додатково вводиться схема роздільно-суміщеного перетворювача, вхід випромінюючої частини якого з'єднаний з виходом
генератора зондуючих імпульсів, а вихід приймальної частини якого з'єднаний з входом підсилювача, перший вихід якого з'єднаний з входом детектора, перший вихід якого з'єднаний з входом лічильника сигналів, вихід якого через перемикач з'єднаний з першим входом схеми співпадання, вихід якої з'єднаний з першим входом схеми вимірювача часу поширення ультразвуку, другий вхід якого з'єднаний з другим виходом детектора, а вихід з входом відеоблока.
Genre Patent
Identifier Пат. 32624 U Україна, МПК G01H 5/00. Пристрій для вимірювання швидкості ультразвуку / Лютак І. З., Семеген М. М., Померенко А. В., Бедзір А. О. ; заявник і патентовласник Івано-Франків. нац. техн. ун-т нафти і газу. - № u 200800077 ; заявлено 02.01.2008 ; опубл. 26.05.2008, Бюл. № 10. – 4 с. : іл.