Запис Детальніше

Електронний науковий архів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження потужності та швидкості струмини водо-повітряно-піщаної суміші
 
Names Крижанівський, Є. І.
Лях, М. М.
Добровольський, І. В.
Вакалюк, В. М.
Date Issued 2017 (iso8601)
Abstract Розглядається питання пошуку шляхів покращення технічних показників устаткування для гідроабразивного відрізання обладнання з фонтануючої нафтогазової свердловини. Одним з напрямків отримання можливого позитивного ефекту вибрано напрям, пов'язаний з дослідженням зміни параметрів струменя водо-повітряно-піщаної суміші, що витікає крізь отвір за рахунок перепаду тиску.
Створено математичну модель для дослідження та визначення зміни потужностей, швидкості та температури струменя водо-повітряно-піщаної суміші в залежності від перепаду тиску. Побудовані графічні залежності швидкості та кінетичної потужності від тиску для водо-повітряно-піщаної суміші, для повітря і водо-піщаного струменя. Наведено графік зміни температури від тиску для струменя водо-повітряно-піщаної суміші, що витікає з отвору. Теоретично встановлено, що всі основні технічні показники, необхідні для різання у струмені водо-повітряно-піщаної суміші значно кращі, ніж у водо-піщаної.
Genre Article
Topic потужність струменя
Identifier Дослідження потужності та швидкості струмини водо-повітряно-піщаної суміші / Є. І. Крижанівський, М. М. Лях, І. В. Добровольський, В. М. Вакалюк // Розвідка та розробка нафтових і газових родовищ. - 2017. - № 4. - С. 65-69.