Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Сутність понять «мемуари», «автобіографія», «щоденник»
 
Names Джигун, Л.М.
Dzhyhun, L.M.
Date Issued 2017 (iso8601)
Abstract Cтаття узагальнює теоретичні проблеми мемуарного жанру, в тому числі щоденник, який має перспективу розкриття інформації, і, отже, втрачає такі риси, як таємниця, конфіденційність, інтимність. Доведено, що авторська суб'єктивність організовує твір, створює його художню цілісність і має багато форм.
Всі складові художньої структури (факти, їх розташування, характер та спосіб оповіді) важливі не тільки з історичної точки зору, але й літературної, тому що вміло написані спогади сприяють вивченню відбиття естетичної категорії (втілення авторського плану, його викладання думок на папері) письменником, який вибрав матеріал, художньо оформив і представив його читачам відповідно до реального світогляду, навмисної ідеї, навмисної сутності свідомості, світогляду.
Genre Стаття
Topic мемуаристика
Identifier Джигун Л. М. Сутність понять «мемуари», «автобіографія», «щоденник» / Л. М. Джигун // Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Серія: Філологія : зб наук. пр. – Одеса, 2017. – Вип. 31, т. 3 . – С. 10-13.