Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Інтегральний критерій оцінки методів тестування додатків для мобільних пристроїв
 
Names Джулій, Володимир Миколайович
Браун, Вадим Олегович
Кизима, Катерина Анатоліївна
Селюков, Дмитро Олександрович
Солодєєва, Людмила Василівна
Dzhuliy, V.M.
Braun, V.O.
Kyzyma, K.A.
Selyukov, D.O.
Solodeeva, L.V.
Date Issued 2018 (iso8601)
Abstract В статті запропоновано підхід до визначення інтегрального критерію оцінки методів тестування додатків для мобільних пристроїв.
Проведений аналіз процесу розробки додатків для мобільних пристроїв дозволяє виділити наступні особливості: процес розробки розглянутих додатків швидкоплинний, загальна тривалість проектів по впровадженню програми - не більше одного року; розробка відбувається по ітеративній схемі, тому вимагає оптимізації інтегрованих процесів функціонального тестування по часовому параметру; розробка високорівневого прототипу додатка з подальшою генерацією тестових сценаріїв, імовірно, дозволить оптимізувати процес впровадження додатків.
В ітеративній схемі, в процесі розробки додатків для мобільних пристроїв, додаток надходить на тестування на системній стадії, минаючи процеси модульного та інтеграційного тестування. Таким чином, процес функціонального тестування зводиться до перевірки функціональності програми на рівні призначеного для користувача інтерфейсу.
Критерій ефективності моделі генерації тестів в рамках загального процесу розробки програмного забезпечення дозволяє оцінити можливість задавати очікувані параметри станів розширеного кінцевого автомата, що подаються на вхід алгоритму генерації. За заданим значенням алгоритм зможе згенерувати кроки, призначені для перевірки відповідності поточного стану програми очікуваному стану, відповідно заданим параметрам.
Виходячи з проведеного дослідження, можна зробити наступні висновки щодо методів тестування додатка для мобільних пристроїв: ефективність методу тестування додатка для мобільних пристроїв безпосередньо залежить від кількості ітерацій розробки, тому оптимізація методів тестування за часом зводиться до автоматизації процесів створення тестових сценаріїв і автоматизації їх виконання; найбільшу ефективність надає метод тестування на основі прототипів, при цьому тестові сценарії для тестування додатка для мобільних пристроїв генеруються з побудованого прототипу; необхідно мати можливість генерувати тестові сценарії таким чином, щоб використовувати їх в програмному методі автоматизації тестування з найменшими доопрацюваннями.
Genre Стаття
Topic інтегральний критерій
Identifier Інтегральний критерій оцінки методів тестування додатків для мобільних пристроїв [Текст] / В. О. Браун, В. М. Джулій, К. А. Кизима, Д. О. Сєлюков, Л. В. Солодєєва // Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. – Київ : ВІКНУ, 2018. – Вип. 61. – C. 40-49.