Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Застосування Maple для розв’язання контактної задачі про тиск жорсткого кільцевого штампа на півпростір з початковими напруженнями.
 
Names Ярецька, Наталія Олександрівна
Рамський, Андрій Олександрович
Date Issued 2018-09-17 (iso8601)
Abstract У рамках лінеаризованої теорії пружності представлено розв’язок контактної задачі про тиск жорсткого кільцевого штампа на півпростір з початковими напруженнями із застосуванням програми Maple. Розроблено алгоритм та комп’ютерну програму чисельного обчислення компонентів напружено-деформованого стану контактуючих тіл з початковими напруженнями при довільній структурі пружного потенціалу. Числова реалізація методу дала змогу графічно відобразити вплив початкових напружень на закон розподілу контактних характеристик тіл, для потенціалів найпростішої структури.
Genre Стаття
Topic лінеаризована теорія пружності
Identifier Ярецька Н. О. Застосування Maple для розв’язання контактної задачі про тиск жорсткого кільцевого штампа на півпростір з початковими напруженнями / Н. О. Ярецька, А. О. Рамський // XIX Міжнародна конференція з математичного моделювання, присвяченої 250-річчю з дня народження Жана Батиста Жозефа Фур’є (МКММ-2018) : зб. тез, 17-21 верес. 2018 р., м. Херсон. – Херсон : ХНТУ, 2018. – С. 35.