Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Визначення форми вільної поверхні рідини, що обертається у замкнутій циліндричній порожнині камери автобалансуючого пристрою
 
Names Драч, Ілона Володимирівна
Date Issued 2018 (iso8601)
Abstract Стаття містить математичні моделі стаціонарного руху в жорстких опорах жорсткого ротора з циліндричною камерою, частково заповненою рідиною. Розглянуті випадки обмеженої зверху камери, ексцентрично і симетрично розташованої на валу. У кожному з випадків на основі інтегрування диференціальних рівнянь рівноваги рідини установлені закони розподілу тиску в рідині і визначені форми поверхонь рівного тиску. Розглянуті випадки моделюють поведінку рідини в автобалансирі без врахування зовнішнього демпфування. Встановлено, що рідина розташовується симетрично відносно осі обертання системи. При цьому основна її маса концентрується з боку ексцентриситету (при ексцентричному розташуванні камери). Одержанні результати проаналізовано за допомогою 3-D моделювання у середовищі MatLab. Аналіз побудованих моделей вказує на те, що автоматично збалансувати жорсткий ротор у жорстких опорах рідиною неможливо. Це підтверджують результати експериментальних досліджень, одержані методом динамічної фотозйомки, яка реалізується на сучасній комп’ютерній і відеотехніці та дає можливість наочно перевірити теоретичні результати.
Genre Стаття
Topic ротор
Identifier Драч І. В. Визначення форми вільної поверхні рідини, що обертається у замкнутій циліндричній порожнині камери автобалансуючого пристрою / І. В. Драч // Вібрації в техніці та технологіях : наук.-техн. журн. / Вінниц. нац. аграр. ун-т. – Вінниця, 2018. – № 3(87).