Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Основи механіки дискретних матеріалів
 
Names Ковтун, Віталій Васильович
Дорофєєв, Олександр Анатолійович
Date Issued 2018 (iso8601)
Abstract У книзі розглядаються особливості деформування та руйнування фізично дискретних матеріалів при зовнішньому силовому чи кінематичному збуренні.
Дискретні матеріали природного чи штучного походження є об’єктом вивчення інженерної механіки щодо їх взаємодії з інженерними конструкціями в області будівництва та технологічних процесів, пов’язаних зі зберіганням, транспортуванням і переробкою таких матеріалів.
Фізично дискретні матеріали завдяки їхньої специфічної структури займають проміжне положення між твердими тілами і рідиною. Однак, необхідна для інженерних розрахунків реологічна модель дискретних матеріалів, подібна до моделей твердого деформівного тіла або гідромеханіки, ще не створена.
Тому описані в цій монографії теоретичні та експериментальні дослідження особливостей деформування та руйнування дискретних матеріалів, на думку авторів, є актуальними, а їх результати можуть слугувати основою для обґрунтування вихідних положень ще не створеної механіки дискретних матеріалів.
Genre Книга
Topic дискретні матеріали
Identifier Ковтун В. В. Основи механіки дискретних матеріалів : монографія / В. В. Ковтун, О. А. Дорофєєв. – Хмельницький : ХНУ, 2018. – 131 с.