Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Етнокультурне виховання майбутніх художників-майстрів з декоративного мистецтва засобами музейно-етнографічної практики
 
Names Cелезньова, Анна Володимирівна
Хренова, Вікторія Валеріївна
Date Issued 2018-10-10 (iso8601)
Abstract У статті розкривається сутність понять «етнокультурне виховання» та «етнокультурна компетентність». Окреслюються ознаки сформованості етнокультурної компетентності художників-майстрів з декоративного мистецтва. Висвітлюються роль та можливості використання музейно-етнографічної практики для успішної реалізації етнокультурного виховання у вищих педагогічних закладах. Розкриваються зміст та значення музейно-етнографічної практики в етнокультурному вихованні студентів, активізації їх творчої діяльності, формуванні етнокультурної компетентності. Етнографічний зміст практики спрямований на дослідження та аналіз старовинних технік і матеріалів, які використовувалися для виготовлення виробів народного вжитку, усвідомлення духовного сенсу стійкості універсальних орнаментальних мотивів, що проходять від найдавніших часів до сучасного мистецтва.
Genre Стаття
Topic етнокультурне виховання
Identifier Хренова В. В. Етнокультурне виховання майбутніх художників-майстрів з декоративного мистецтва засобами музейно-етнографічної практики / В. В. Хренова, А. В. Селезньова // Актуальні проблеми технологічної, професійної освіти, культурології та дизайну : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., 9-10 жовт. 2018 р. / Полтав. нац. пед. ун-т ім. В.Г. Короленка. – Полтава, 2018.