Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Про метод формування послідовності дій на основі біонічного підходу
 
Names Бойчук, Вадим Олександрович
Бойчук, Антоніна Анатоліївна
Мазур, Петро Петрович
Boychuk, Vadym
Boychuk, Antonina
Mazur, Petro
Date Issued 2018-12 (iso8601)
Abstract Розглянуті напрямки і проблеми в реалізації інтелектуальних систем керування. Був проведений аналіз стану досліджень в галузі інтелектуального планування дій. Наведено використовувані підходи і методи планування, їх основні характеристики та недоліки.
Для усунення недоліків запропоновано разом з підсистемою планування використання сучасних багаторівневих штучних нейронних мереж, таких як ієрархічна темпоральна пам’ять, що дасть змогу реалізувати адаптивне планування на основі бібіліотеки планів з реалізацію логічних висновків на основі узагальнень і аналізу попередніх дій.
Також запропоновано реалізувати гнучкий механізм інтеграції часткових планів в основний при успішному досягнені цілі по аналогії з виробленням автоматичних дій у людини.
Зроблені висновки про перспективні напрями досліджень в області інтелектуального планування дій.
Genre Стаття
Topic комп’ютерна система
Identifier Бойчук В. О. Про метод формування послідовності дій на основі біонічного підходу / В. О. Бойчук , А. А. Бойчук , П. П. Мазур // Наука й економіка : наук.-теорет. журн. / Хмельниц. екон. ун-т. – Хмельницький, 2018. – Вип. 4 (48). – С. 142-148.