Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Методи аналізу та синтезу розробки web - додатків
 
Names Джулій, Володимир Миколайович
Гунченко, Юрій Олександрович
Чешун, Дмитро Вікторович
Солодєєва, Людмила Василівна
Красильников, Сергій Романович
Dzhuliy, V.M.
Gynchenko, Y.A.
Cheshun, D.V.
Solodeeva, L.V.
Krasilnikov, S.R.
Date Issued 2017 (iso8601)
Abstract В статті запропонований «ресурсний» метод організації контролерів веб-додатка.
Архітектура програмного забезпечення (комп'ютерної системи) являє собою сукупність структур, що складаються з програмних елементів, зовні видимих властивостей цих елементів та взаємозв’язків між ними. Архітектура – це незмінна глибинна структура веб-додатка. Помилки, закладені в архітектуру при її проектуванні, будуть призводити до ще більших помилок в процесі її реалізації (кодування).
Найперспективнішим на даний момент методом розробки веб-додатка є метод, заснований на парадигмі «Модель-Представлення-Контролер». Однак цей метод не позбавлений недоліків, найістотнішим з яких є відсутність методів структурного синтезу програмного коду рівня моделей, рівня представлення і рівня контролерів. У зв'язку з цим поширеним явищем стало невірне трактування архітектури, що призвело до появи великої кількості не уніфікованого програмного коду, що не задовольняють вимогам якості.
Для усунення розглянутих недоліків пропонується модель архітектури веб – додатка і метод структурного синтезу архітектури, а також вихідного коду рівня моделей, рівня представлення і рівня контролерів. Синтез здійснюється методом угрупування сутностей предметної області. Сутності веб-додатка необхідно представити спеціальними класами - моделями. Сукупність моделей становить шар доступу до даних. У запропонованому методі модельний шар охоплює меншу множину функцій, що реалізовуються, ніж модельний шар в існуючій архітектурі «Модель-Представлення-Контролер» за рахунок введення сервісного шару.
На основі визначень рівнів абстракції стає можливим сформувати визначення модуля веб-додатка. Модуль веб-додатка - сукупність представлень (шаблонів і видів), контролерів, моделей даних і базових моделей, сервісів, конфігурацій і тестів, віднесених до певної частини предметної області додатка.
Запропонований «ресурсний» метод організації контролерів веб-додатка. Суть методу полягає в тому, що необхідно проводити розробку рівня контролерів, базуючись не на моделях і представленнях, а на сутностях, над якими планується проводити операції. Такі сутності будуть виступати ресурсами веб-додатка.
Використання пропонованої архітектури і методик розробки веб-додатка дозволить покращити показники якості і разом з тим збільшити продуктивність розробки.
Genre Стаття
Topic веб-додатки
Identifier Методи аналізу та синтезу розробки web - додатків [Текст] / Ю. О. Гунченко, В. М. Джулій, С. Р. Красильников, Л. В. Солодєєва, Д. В. Чешун // Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. – Київ : ВІКНУ, 2017. – Вип. 57. – C. 96-104.