Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Розподіл потоків мережевої інформаційної системи на основі її кібернетичної потужності
 
Names Огнєвий, Олександр Вікторович
Глушанець, Олександр Михайлович
Ohnievyi, Oleksandr
Hlushanets, Oleksandr
Date Issued 2018 (iso8601)
Abstract Класичні підходи до розподілу інформаційних потоків оптимізують один параметр мережі або їх сукупність, при цьому, потокова ситуація в мережевій інформаційній системі розглядається як сукупність потоків окремих пар відправник-адресат. В умовах високого інформаційного навантаження мережевої інформаційної системи інформаційні потоки на кожному вузлі комутації, через обмеження пропускних здібностей пристрою накопичення вихідних каналів зв’язку, зазнають зміни характеру переданої інформації (контрваріантний характер), а саме: частина кількості інформації у вигляді пакетів знаходиться в стані передачі, а частина – в стані очікування в буферних або накопичувальних пристроях.
У зв'язку з цим в роботі з метою забезпечення підвищення інформаційної ефективності мережевої інформаційної системи основним параметром оцінки використовується кібернетична потужність мережевої інформаційної системи та її структурних складових. В якості складових елементів мережевої інформаційної системи, у силу її навантаженості, в модельному відображенні застосовуються одноканальні системи, тобто системи з пам'яттю. При цьому шлях для кожної відправник-адресат пари являє собою ланцюг послідовно з'єднаних одноканальних систем, обраних на основі рішення задачі маршрутизації в мережевій інформаційній системі.
Запропонований метод розподілу потоків мережевої інформаційної системи на основі її кібернетичної потужності.
Суть методу полягає в тому, що за рахунок властивості узагальненого параметра «Кібернетична потужність мережевої інформаційної системи» враховувати накопичувані інформаційні ресурси мережевої інформаційної системи і передаючі інформаційні потоки мережевої інформаційної системи з урахуванням тимчасового обмеження.
Використання пропонованого методу дозволить підвищити показник інформаційної ефективності мережевої інформаційної системи в умовах високого навантаження.
Genre Стаття
Topic інформаційні потоки
Identifier Глушанець О. М. Розподіл потоків мережевої інформаційної системи на основі її кібернетичної потужності [Текст] / О. М. Глушанець, О. В. Огнєвий // Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. – Київ : ВІКНУ, 2018. – Вип. 61. – C.115-124.