Запис Детальніше

Starch dispersion in water under ultrasonic treatment

Електронний науковий архів Науково-технічної бібліотеки Національного університету "Львівська політехніка"

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Starch dispersion in water under ultrasonic treatment
Ультразвукова обробка водної дисперсії крохмалю
 
Creator Starchevsky, Volodymyr
Kislenko, Vоlоdymyr
Ivanyshyn, Svyatoslove
 
Subject destruction
starch
ultrasound
руйнування
крохмаль
ультразвук
 
Description Decomposition of starch grains in water dispersion and destruction of starch macromolecules in water solutions at acoustic cavitation has been investigated. Kinetics of this process is described by the first order process. Based on experimental data the rate constants have been found. Mathematical model based on found equations and experimental rate constants allows
describing the kinetics of starch grains and starch macromolecules destruction in water as well as the change of relative viscosity of starch solution under ultrasonic treatment. Кінетика процесу деструкції крохмальних зерен у водній дисперсії і руйнування макромолекул крохмалю в водних розчинах при акустичній кавітації описується рівнянням першого порядку. Наведена математична модель, яка описує кінетику деструкції зерен та макромолекул крохмалю у воді, а також зміну відносної в'язкості розчину крохмалю при ультразвуковій обробці.
 
Date 2012-07-07T08:04:32Z
2012-07-07T08:04:32Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Starchevsky V. Starch dispersion in water under ultrasonic treatment / Volodymyr Starchevsky, Vоlоdymyr Kislenko, Svyatoslove Ivanyshyn // Chemistry & Сhemical Тechnology. – 2012. – Volume 6, number 2. – Р. 183–188. – Bibliography: 18 titles.
http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/13477
 
Language en
 
Publisher Publishing House of Lviv Polytechnic National University