Запис Детальніше

Прогнозування перебігу пологів за індексом Матвєєва

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Прогнозування перебігу пологів за індексом Матвєєва
 
Creator Грінкевич, Тетяна Мілетіївна
Гринкевич, Татьяна Милетиевна
Hrinkevych, Tetiana Miletiivna
Карпенко, Л.Є.
Стовбир, Г.С.
 
Subject пологи
кесарів розтин
роды
кесарево сечение
childbirth
cesarean section
 
Description Проблема вибору раціонального методу родорозрішення турбувала акушерів на протязі всього часу існування акушерської допомоги. Існує багато методів допологового обстеження вагітних, численних схем ведення жінок з різними групами ризику, які допомагають оцінити стан вагітної жінки та її плоду, завдяки чому проводиться вибір методу і тактики родорозрішення. Нажаль, досконалої акушерської тактики на сьогодняшній день не існує.
Одним із прогностичних параметрів вузького тазу напочатку XX століття був індекс Матвєєва (ІМ). На теперішній час в акушерській практиці його не використовують. У нас виникла думка чи може ІМ стати прогностичним показником пологів у жінок з ростом менше 160 см.
 
Publisher Вид-во СумДУ
 
Date 2011-04-04T07:41:03Z
2011-04-04T07:41:03Z
2007
 
Type Article
 
Identifier Карпенко, Л.Є. Прогнозування перебігу пологів за індексом Матвєєва [Текст] / Л.Є. Карпенко, Г.С. Стовбир, Т. М. Грінкевич // Актуальні питання експериментальної та клінічної медицини : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції студентів, молодих вчених, лікарів та викладачів, присвяченої Дню науки в Україні, 25-26 квітня 2007 р. — Суми : СумДУ, 2007. — Ч.1. — С. 14-15.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/4922
 
Language uk