Запис Детальніше

КОМПОНЕНТИ, КРИТЕРІЇ ТА РІВНІ СФОРМОВАНОСТІ ІНШОМОВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАГІСТРАНТІВ МАШИНОБУДІВНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title КОМПОНЕНТИ, КРИТЕРІЇ ТА РІВНІ СФОРМОВАНОСТІ ІНШОМОВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАГІСТРАНТІВ МАШИНОБУДІВНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ
COMPONENTS, CRITERIA AND LEVELS OF FORMING FOREIGN LANGUAGE COMPETENCE OF MASTERS OF MECHANICAL ENGINEERING
 
Creator Ставицька, І. В.; аспірант Інституту вищої освіти НАПН України
 
Subject іншомовна компетентність; компонент; критерій; магістрант; мультимедіа
УДК 378.22:81’243:621
component; criterion; foreign language competence; Master; multimedia

 
Description Стаття присвячена аналізу дослідження основних компонентів та критеріїв сформованості іншомовної компетентності магістрантів машинобудівних спеціальностей засобами мультимедіа. Окреслено основні завдання дослідно-експериментальної роботи. На основі отриманих даних визначено такі компоненти формування іншомовної компетентності засобами мультимедіа як: мотиваційний, рефлексивний, когнітивно-діяльнісний та практично-технологічний. На основі визначених критеріїв виділено та охарактеризовано високий, достатній, середній та низький рівні сформованості іншомовної компетентності магістрантів машинобудівних спеціальностей. Педагогічний експеримент підтвердив припущення, що ефективність іншомовної підготовки магістрантів технічного профілю підвищується за умови впровадження моделі формування іншомовної компетентності магістрантів засобами мультимедіа.
The article analyzes the results of experimental studies of foreign language competence. The components, criteria and levels of formation of foreign language competence of Masters of Mechanical Engineering are described. The views of scientists on the studied concepts are analyzed. The levels of the development of foreign language competence of Masters are defined
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor

 
Date 2014-09-16
 
Type Рецензована стаття
 
Format application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/VisnikPP/article/view/10158
10.18372/2411-264X.5.10158
 
Source Вісник Національного авіаційного університету. Серія: Педагогіка, Психологія; № 5 (2014); 120
Вестник Национального авиационного университета. Серия: Педагогика, Психология; № 5 (2014); 120
Proceedings of the National Aviation University. Series: Pedagogy, Psychology; № 5 (2014); 120
 
Language uk
 
Rights Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи, яка через 6 місяців з дати публікації автоматично стає доступною на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).