Запис Детальніше

Antioxidant properties of different blueberries species

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Antioxidant properties of different blueberries species
Антиоксидантные свойства различных сортов голубики
Антиоксидантні властивості різних сортів лохини
 
Creator Hryvnak, B.; Національний авіаційний університет
Baranovsky, M.; Національний авіаційний університет
 
Subject
blueberries; antioxidant; flavanols; anthocyanin; polyphenols; economy; ORAC; DPPH; free radicals
615.322+581.6:581.192

голубика; антиоксидант; флавоноиды; антоцианы; полифенолы; экономическая целесообразность; ORAC; DPPH; свободные радикалы
615.322+581.6:581.192

лохина; антиоксидант; флавоноїди; антоціани; поліфеноли; економічна доцільність; ORAC; DPPH; вільні радикали
615.322+581.6:581.192
 
Description Nowadays antioxidant properties of blueberries are widely used in medicine for drugs production and as additives to cosmetic products. Those fruits contain in composition different phenolic compounds, which eventually ensure their antioxidant properties. The number of blueberry plantations is increasing on the territory of Ukraine; therefore, the study of the antioxidant properties of various types of blueberry is particularly relevant. For recommendations on the production of commercial blueberries species, it is essential to determine the content of biologically active substances and evaluate their antioxidant activity of potentially useful parts of the plant.
В настоящее время антиоксидантные свойства голубики широко используются в медицине как для производства лекарственных препаратов так и в качестве добавки к косметической продукции. Этот фрукт содержит в составе фенольные соединения, которые обеспечивают антиоксидантные свойства. На территории Украины увеличивается количество плантации голубики, поэтому особенно актуальным является изучение антиоксидантных свойств различных видов голубики. Для рекомендаций по производству коммерческих сортов голубики необходимо определить содержание биологически активных веществ и оценить их антиоксидантной активность потенциально полезных частей растения.
В даний час антиоксидантні властивості лохини широко використовуються в медицині як для виробництва лікарських препаратів так і  як добавки до косметичної продукції. Цей фрукт містять у складі фенольні сполуки, які забезпечують антиоксидантні властивості. На території України збільшується кількість плантації чорниці, тому особливо актуальним є вивчення антиоксидантних властивостей різних видів лохини. Для рекомендацій щодо виробництва комерційних сортів лохини необхідно визначити вміст біологічно активних речовин та оцінити їхню  антиоксидантну активність потенційно корисних частин рослини.
 
Publisher Національний авіаційний університет
 
Contributor


 
Date 2019-01-17
 
Type


 
Format application/pdf
application/pdf
application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/ecobiotech/article/view/13223
 
Source Problems of Environmental Biotechnology; № 2 (2018)
Проблемы экологической биотехнологии; № 2 (2018)
Проблеми екологічної біотехнології; № 2 (2018)
 
Language uk