Запис Детальніше

Формування мотивації у студентської молоді до занять з фізичного виховання засобами дзюдо

Zhytomyr State University Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/28141/
 
Title Формування мотивації у студентської молоді до занять з фізичного виховання засобами дзюдо
 
Creator Вовченко, І. І.
Філіна, В. А.
Гедзюк, Д. О.
 
Subject AZ History of Scholarship The Humanities
 
Description Актуальність теми дослідження. Вирішенням питання щодо ефективності проведення навчально-тренувальних занять зі східних єдиноборств займалися багато науковців, але залишається маловивченим питання щодо впровадження засобів дзюдо у процес фізичного виховання студентів.
Мета й методи дослідження. Мета дослідження – визначити ефективність використання дзюдо на заняттях з фізичного виховання для підвищення мотивації студентської молоді до занять фізичною культурою і спортом.
Для досягнення мети та вирішення завдань були використані наступні методи дослідження: аналіз та узагальнення літературних джерел з питання, яке досліджується, анкетування, педагогічний експеримент.
Результати роботи та ключові висновки. Представлено результати анкетування студентів і виявлено, як студенти оцінюють свій рівень фізичної підготовленості, бажання займатися фізичними вправами самостійно
та на заняттях з фізичного виховання,
а також встановлено, що 75% студентів незадоволені змістом програми з фізичного виховання у вищому навчальному закладі, 60% мають бажання на заняттях з фізичного виховання вивчати елементи техніки дзюдо для самооборони.
За результатами проведення педагогічного експерименту встановлено, що студенти експериментальної групи почали більше займатися самостійно та відвідувати секції з видів спорту. За період використання засобів дзюдо на заняттях з фізичного виховання збільшилася кількість бажаючих вивчати елементи техніки дзюдо для самооборони до 60% дівчат і до 90% юнаків та спостерігали позитивну мотивацію до занять з фізичного виховання. У студентів контрольної групи відбулися незначні зміни щодо мотивації до занять з фізичного виховання.
Доведено, що використання засобів дзюдо на заняттях з фізичного виховання позитивно впливає на мотивацію студентів до занять фізичною культурою та спортом.
 
Publisher Житомир: Видавець О. О. Євенок
 
Date 2018-12
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/28141/1/%D0%A4%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B9%20%D0%B7%D0%B1i%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA%206_28-33.pdf
Вовченко, І. І. and Філіна, В. А. and Гедзюк, Д. О. (2018) Формування мотивації у студентської молоді до занять з фізичного виховання засобами дзюдо. Фізична культура, спорт та здоров'я нації (6). pp. 28-33. ISSN 2071-5285