Запис Детальніше

Сформованість цінностей індивідуальної фізичної культури юнаків та дівчат

Zhytomyr State University Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/28144/
 
Title Сформованість цінностей індивідуальної фізичної культури юнаків та дівчат
 
Creator Дєдух, М. О.
 
Subject AZ History of Scholarship The Humanities
 
Description Актуальність теми. Дієвими засобами підвищення рухового режиму учнівської молоді та формування у них індивідуальної фізичної культури є належні норми, які базуються на сучасних принципах фізичного виховання. Одним з головних є принцип пріоритету потреб, мотивів та інтересів особистості, що передбачає побудову системи фізичного виховання в цілому і окремих програм з урахуванням індивідуальних і групових, соціальних і духовних потреб людей, а також формування та осмислення понять «індивідуальна фізична культура» за допомогою занять з фізичного вихо¬ван¬ня та мотивації до занять фізичною культурою [2, 15, 16]. Актуальним є вирішення питання, що стосується зниження культурного потенціалу фізичної культури, що пов’язаний з розвитком інтелектуальних, розумових, творчих, комунікативних можливостей особистості, формуванням у неї особистісної фізичної культури, системи розумних потреб. У зв’язку з цим у людини порушується такі індивідуальні форми суспільної всебічності, як гармонійність, цілісність, універсальність.
Мета дослідження – визначити ступінь сформованості індивідуальної фізичної культури юнаків та дівчат.
Методи дослідження – теоретичний аналіз і систематизація психолого-педагогічної та науково-методичної літератури, спеціальної літератури з фізичної культури, інформаційних ресурсів мережі Інтернет; аналіз вітчизняного і зарубіжного досвіду; спостереження, анкетування; методи математичної статистики.
Результати дослідження. В результаті проведеного дослідження ми з’ясували, що питання сформованості цінностей індивідуальної фізичної культури учнівської молоді говорить нам про низький рівень фізкультурної освіти, яку вони повинні отримувати на заняттях з фізичної культури. Розуміння індивідуальної фізичної культури базується у більшій мірі на практичному досвіді і у меншій мірі на теоретичних знаннях. Про це нам говорять результати досліджень, де зрозуміло, що є відмінності у захопленнях, способі життя та цінностях студентів коледжів і школи.
 
Publisher Житомир: Видавець О. О. Євенок
 
Date 2018-12
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/28144/1/%D0%A4%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B9%20%D0%B7%D0%B1i%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA%206_47-54_%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%96%D0%B0%D0%BD%D1%82.pdf
Дєдух, М. О. (2018) Сформованість цінностей індивідуальної фізичної культури юнаків та дівчат. Фізична культура, спорт та здоров'я нації (6). pp. 47-54. ISSN 2071-5285