Запис Детальніше

Мотивація до занять спортом у курсантів різних факультетів і курсів університету внутрішніх справ

Zhytomyr State University Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/28152/
 
Title Мотивація до занять спортом у курсантів різних факультетів і курсів університету внутрішніх справ
 
Creator Соловей, О. М.
Богуславський, В. В.
Пожидаєв, М. Ю.
Анісімов, Д. О.
 
Subject AZ History of Scholarship The Humanities
 
Description Актуальність теми дослідження. Особливість занять спортом полягає в тому, що лише самоусвідомлення потреби фізичного вдосконалення і фізичного розвитку може стати дієвим стимулом для формування мотивації до виконання фізичних вправ, підвищення фізичної підготовленості і готовності до своєї професійної діяльності. Формування мотивації курсантів до занять спортом потребує цілеспрямованих кроків як з боку науково-педагогічних працівників кафедри (враховуючи потреби і інтереси курсантів), так і самих курсантів (бути активними учасниками навчального і спортивного процесів).
Метою дослідження є визначення і теоретичне обґрунтування мотивації курсантів різних факультетів і курсів до занять спортом у позанавчальний час.
Методи дослідження: для досягнення поставленої мети нами використовувалися аналіз та узагальнення літературних джерел, анкетування, методи математичної статистики.
Результати роботи та ключові висновки. У статті висвітлена проблема підвищення мотивації до занять спортом у позанавчальний час курсантів різних факультетів і курсів університету внутрішніх справ, обґрунтовано мотиваційні пріоритети та інтереси до занять спортом. Визначено, що основною метою занять спортом юнаки і дівчата назвали «підвищення фізичної підготовленості», «досягнення гармонійності будови тіла» та «отримання задоволення від рухової активності». Основною метою відвідування секційних занять із видів спорту для значної частини курсантів є «розуміння користі» від занять. Перспективами подальших досліджень цієї проблеми будуть визначення фізичного стану та фізичної підготовленості в системі самостійних та секційних занять курсантів, які опановують різні юридичні професії.
 
Publisher Житомир: Видавець О. О. Євенок
 
Date 2018-12
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/28152/1/%D0%A4%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B9%20%D0%B7%D0%B1i%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA%206_100-106_%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%96%D0%B0%D0%BD%D1%82.pdf
Соловей, О. М. and Богуславський, В. В. and Пожидаєв, М. Ю. and Анісімов, Д. О. (2018) Мотивація до занять спортом у курсантів різних факультетів і курсів університету внутрішніх справ. Фізична культура, спорт та здоров'я нації (6). pp. 100-106. ISSN 2071-5285