Запис Детальніше

Формування підприємницької компетентності майбутніх фахівців ресторанного господарства у професійно-технічних навчальних закладах

Електронна бібліотека НАПН України

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://lib.iitta.gov.ua/712272/
 
Title Формування підприємницької компетентності майбутніх фахівців ресторанного господарства у професійно-технічних навчальних закладах
Entrepreneur competence development for future restaurant business specialists at vocational schools
 
Creator Ткаченко, М.В.
 
Subject 37.01 Fundamentals of education. Theory. Policy etc.
37.02 General questions of didactics and method
37.04 Education in relation to the educand, pupil. Guidance
377 Specialized instruction. Vocational, technical, professional training. Vocational colleges, institutes. Polytechnics
 
Description Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук за спеціальністю 13.00.04 – теорія і методика професійної освіти. – Інститут професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України, Київ, 2018.
У дисертації визначено, теоретично обґрунтовано та експериментально перевірено педагогічні умови формування підприємницької компетентності майбутніх фахівців ресторанного господарства: оновлення змісту професійної освіти з урахуванням підприємницького складника; залучення учнів до розроблення підприємницьких проектів; упровадження інтегративного навчально- методичного комплексу підприємницького спрямування.
Розкрито суть і структуру підприємницької компетентності майбутніх фахівців ресторанного господарства. Розроблено методику формування підприємницької компетентності майбутніх фахівців ресторанного господарства, що деталізується системою педагогічних дій, спрямованих на формування економічного мислення, здатності самостійно опановувати економічні знання, визначати конструктивні способи розв’язання комплексних завдань, застосовувати опановані знання для успішного здійснення підприємницької діяльності, й реалізується на репродуктивному, конструктивно-творчому і результативному етапах.
Thesis work procuring science degree of a PhD in Pedagogy with a specialization in 13.00.04 «Theory and methodology of vocational education». – The Institute of vocational education and training of the National academy of educational science of Ukraine, Kyiv, 2018.
n the dissertation the pedagogical conditions for the formation of entrepreneurial competence of future specialists in the restaurant industry have been theoretically substantiated and experimentally checked: updating of the content of vocational education taking into account the entrepreneurial component; involvement of students in the development of business projects; the introduction of an integrative educational and methodical complex of entrepreneurial direction.
The essence and structure of entrepreneurial competence of future specialists in restaurant industry are revealed. The methodology of forming entrepreneurial competence of future specialists in the restaurant industry, detailed by a system of pedagogical actions aimed at forming an economic thinking, the ability to independently master the economic knowledge, determine the constructive ways of solving complex problems, apply the acquired knowledge for the successful implementation of entrepreneurial activity, and is implemented on the reproductive , constructive, creative and productive stages.
 
Date 2018
 
Type Thesis
NonPeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://lib.iitta.gov.ua/712272/1/Tkachenko_aref.pdf
- Ткаченко, М.В. (2018) Entrepreneur competence development for future restaurant business specialists at vocational schools Dissertation candidate2 thesis, Інститут професійно-технічної освіти.