Запис Детальніше

Пристрій для лазерної коагуляції тканин ока

Репозитарій Вінницького Національного Технічного Університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Пристрій для лазерної коагуляції тканин ока
 
Creator Лєпілов, В. С.
 
Contributor Тужанський, С. Є.
 
Subject пристрій
лазерна коагуляція тканин
терапія сітківки ока
офтальмокоагулятор
лазерне випромінювання
8.05100402
 
Description Керівник: канд. техн. наук, доц. Тужанський С. Є.
В ході виконання магістерської кваліфікаційної роботи було розглянуто та проведено аналітичний огляд механізмів біофізичної дії лазерного випромінювання на біотканини та тканини ока. Проведено аналіз біофізичних основ офтальмоскопії, а також оптичних засобів і систем візуалізації хвороб очного дна та їх особливостей. Здійснено порівняльний аналіз сучасних лазерних офтальмокоагуляторів.
Представлено варіант покращеної схеми системи лазерного коагулятора для офтальмохірургії на основі потужного діодного напівпровідникового лазера, з бінокулярним стереоскопічним мікроскопом, який узгоджений із щілинною лампою офтальмоскопічної системи для оперативної візуалізації зображення ока в процесі безпосередньої діагностики та зручності хірургічних маніпуляцій. Розроблено оптичні схеми блоків узгодження лазерного випромінювача із щілинною лампою і стереоскопічним мікроскопом, проаналізовано їх роботу.
Також проведено розрахунок і моделювання параметрів критичної інтенсивності і температури лазерного випромінювання, які необхідні для отримання відповідних фототермічних ефектів на тканинах ока.
 
Date 2019-01-31T14:22:57Z
2019-01-31T14:22:57Z
2017
 
Type Presentation
 
Identifier Пристрій для лазерної коагуляції тканин ока [Електронний ресурс] : [презентація] / В. С. Лєпілов ; Вінницький національний технічний університет ; Факультет комп`ютерних систем та автоматики ; Кафедра лазерної та оптикоелектронної техніки. - Електронні текстові дані (1 файл: 1,11 Мбайт). - Вінниця, 2017. - Назва з екрана.
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/23664
 
Language uk_UA
 
Format application/pdf
 
Publisher ВНТУ