Запис Детальніше

Electronic Sumy State Pedagogical University named after A. S. Makarenko Institutional Repository

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Inculcation of Core Competences and Providing the Scientific Character of University Education as Conditions of Increasing Competitiveness of German Universities in the Global Education Market
 
Names Черкашин, Сергій Володимирович
Cherkashyn, Serhii Volodymyrovych
Date Issued 2018 (iso8601)
Abstract Автор торкається проблеми формування ключових компетенцій студентів закладів вищої освіти ФРН як однієї з основних цілей набуття вищої освіти на сучасному етапі здійснення Болонської реформи. Ця проблема є, за твердженням автора статті, надзвичайно актуальною в освітньому просторі Німеччини. Це знаходить своє відображення не тільки в навчальних програмах німецьких університетів, але й у численних дослідженнях, які проводяться на базі цих вищих навчальних закладів і у спеціалізованих дослідницьких центрах. Автор указує на те, що дослідження з цієї тематики обумовлені розмитістю поняття «ключові компетенції», яке інтерпретується по-різному в залежності від базової теорії і сфери свого застосування. Окрім того, наразі відсутній повний і єдиний перелік т. зв. ключових компетенцій. Однак, незважаючи на очевидну необхідність їх формування й розвитку у студентів, академічний характер вищої освіти вимагає в першу чергу прищеплення студентам наукової компетенції і збереження науковості університетської освіти як його базової характеристики. Саме між прищепленням студентам ключових компетенцій і набуттям ними наукової за своєю суттю освіти існує суперечливість, яку необхідно подолати.
Genre Article
Topic освітній процес
Identifier Cherkashyn, S. Inculcation of Core Competences and Providing the Scientific Character of University Education as Conditions of Increasing Competitiveness of German Universities in the Global Education Market (1950-1974 рр.) [Текст] / S. Cherkashyn // Педагогічні науки: теорія, історія, інноваційні технології : науковий журнал / Міністерство освіти і науки України, Сумський державний педагогічний університет імені А. С. Макаренка ; [редкол.: А. А. Сбруєва, М. А. Бойченко, О. Є. Антонова та ін.]. – Суми : СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2018. – № 7 (81). – С. 50–59.