Запис Детальніше

Electronic Sumy State Pedagogical University named after A. S. Makarenko Institutional Repository

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Народна освіта в с. Старому - першому поселенні Герасима Кондратьєва, Сумському повіті та Слобідській Україні у складі царської Росії в ХVI-XX ст.
 
Names Кравченко, Анатолій Іванович
Kravchenko, Anatolii Ivanovych
Кравченко, Ірина Вікторівна
Kravchenko, Iryna Viktorivna
Date Issued 2018 (iso8601)
Abstract Розглянуто особливості розвитку й реформування системи освіти на теренах України, у складі царської Росії (пізніше Російської імперії), Сумського повіту і с. Старого зокрема впродовж тривалого історичного періоду - ХУІ-ХІХ ст. Висвітлено роль козацтва і церкви в розвиткові народної освіти на теренах Слобідської України. З'ясовано вплив русифікаторської політики царського уряду на розвиток освіти в Лівобережній Україні. Зазначено реформи, а також нормативні документи, що регламентували освітню галузь у Російській імперії та на Слобожанщині зокрема в ХУІ-ХХ ст. Наведено відомості про стан освіти в с. Старому у другій половині XIX - на початку XX ст.
Genre Article
Topic народна освіта
Identifier Кравченко, А. І. Народна освіта в с. Старому - першому поселенні Герасима Кондратьєва, Сумському повіті та Слобідській Україні у складі царської Росії в ХVI-XX ст. [Текст] / А. І. Кравченко, І. В. Кравченко // Педагогічні науки: теорія, історія, інноваційні технології : науковий журнал / Міністерство освіти і науки України, Сумський державний педагогічний університет імені А. С. Макаренка ; [редкол.: А. А. Сбруєва, М. А. Бойченко, О. Є. Антонова та ін.]. – Суми : СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2018. – № 7 (81). – С. 131–148.