Запис Детальніше

Стан мікроелементного забезпечення та імунної системи при вегетативно-судинних дисфункціях у дітей із групи радіаційного ризику та шляхи їх корекції. Клінічні особливості вегетативно-судинних дисфункцій. Мікроелементне забезпечення та стан імунної системи дітей, хворих на вегетативно-судинні дисфункції

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Стан мікроелементного забезпечення та імунної системи при вегетативно-судинних дисфункціях у дітей із групи радіаційного ризику та шляхи їх корекції. Клінічні особливості вегетативно-судинних дисфункцій. Мікроелементне забезпечення та стан імунної системи дітей, хворих на вегетативно-судинні дисфункції
 
Creator Сміян, Олександр Іванович
Смиян, Александр Иванович
Smiian, Oleksandr Ivanovych
Бинда, Тетяна Парфеніївна
Бында, Татьяна Парфеньевна
Bynda, Tetiana Parfeniivna
Січненко, Петро Іванович
Сичненко, Петр Иванович
Sichnenko, Petro Ivanovych
Романюк, Оксана Костянтинівна
Романюк, Оксана Константиновна
Romaniuk, Oksana Kostiantynivna
Горбась, Вікторія Анатоліївна
Горбась, Виктория Анатольевна
Horbas, Viktoriia Anatoliivna
Васильєва, Олена Геннадіївна
Васильева, Елена Геннадьевна
Vasylieva, Olena Hennadiivna
 
Subject нащадки ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
вегетативно-судинні дисфункції
вегетативній гомеостаз
мікроелементи
імунна система
 
Description Об`єкт дослідження - вегетативно-судинні дисфункції у нащадків ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції та дітей без додаткових факторів ризику.
Мета роботи - підвищення ефективності лікування нащадків ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, хворих на вегетативно-судинну дисфункцію, на основі поглибленого вивчення патогенетичної ролі вмісту мікроелементів, цитокінів, стану клітинної та гуморальної ланок імунної системи.
Метод дослідження – статистичний аналіз результатів клінічних, інструментальних (для вивчення стану вегетативного гомеостазу, церебральної гемодинаміки, серцевої діяльності), спектрофотометричних (для оцінки мікроелементного забезпечення сироватки крові), імунологічних (для вивчення стану імунореактивності) досліджень.
На початку фази клінічних проявів вегетативно-судинної дисфункції у нащадків ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції встановлено значний дисбаланс у мікроелементному забезпеченні сироватки крові з повільною його нормалізацією в динаміці лікування. Запропоновано визначати вміст цинку як непрямий показник ступеня активності стрес-реалізуючих механізмів в адаптивній відповіді впродовж лікування; враховувати індивідуальні психологічні характеристики, які можуть визначати ефективність терапевтичних заходів.
Результати НДР впроваджені в практичну роботу лікарів-педіатрів Сумської області.
Прогнозні припущення щодо розвитку об`єкта дослідження - пошук оптимальної схеми лікування нащадків ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, хворих на вегетативно-судинну дисфункцію.
 
Publisher Вид-во СумДУ
 
Date 2012-07-13T11:38:51Z
2012-07-13T11:38:51Z
2011
 
Type Technical Report
 
Identifier Стан мікроелементного забезпечення та імунної системи при вегетативно-судинних дисфункціях у дітей із групи радіаційного ризику та шляхи їх корекції. Клінічні особливості вегетативно-судинних дисфункцій : Мікроелементне забезпечення та стан імунної системи дітей, хворих на вегетативно-судинні дисфункції: звіт про НДР (проміжний) / Кер. О.І. Сміян. - Суми : Вид-во СумДУ, 2011. - 96 с.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/27250
 
Language uk