Запис Детальніше

Дослідження змін фізичних властивостей рідин під дією різних полів та обґрунтування шляхів енергозбереження при проведенні тепломасообмінних процесів між рідиною та газом. Продовження досліджень залежності гідродинамічних та електрофізичних характеристик рідин при дії на них електричних, ультразвукових та комбінованих полів. Обгрунтування і розробка апаратів

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження змін фізичних властивостей рідин під дією різних полів та обґрунтування шляхів енергозбереження при проведенні тепломасообмінних процесів між рідиною та газом. Продовження досліджень залежності гідродинамічних та електрофізичних характеристик рідин при дії на них електричних, ультразвукових та комбінованих полів. Обгрунтування і розробка апаратів
 
Creator Черняк, Леонід Михайлович
Черняк, Леонид Михайлович
Cherniak, Leonid Mykhailovych
Хмаренко, Алла Михайлівна
Хмаренко, Алла Михайловна
Khmarenko, Alla Mykhailivna
Фалько, С.О.
 
Subject тепломасообмінні процеси
рідина
газ
енергозбереження
 
Description Прогрес розвитку конструкцій тепломасообмінних апаратів і процесів на їх базі у сучасних умовах можливий на основі розвитку досліджень в таких найголовніших напрямах як гідродинаміка, маса і тепломасообмін в двофазних системах, в створенні високоінтенсивних конструктцій масообмінних апаратів великої одиничної поту-жності. При цьому особлива увага приділяється енергозберігаючим технологіям. За-стосування вихрових масообмінних апаратів дозволяє проводити дрібнодисперсний розпил рідині, що у свою чергу дає можливість отримати розвинену міжфазну пове-рхню і в значній мірі інтенсифікувати масообміні процеси в малих об'ємах, тим са-мим зменшивши габарити апаратів понизивши вартість їх виготовлення і експлуата-ції.
Основою успішного використання технологічних тепломасообмінних процесів – явищ перенесення тепла і маси, є отримання високорозвинутої поверхні контакту фаз, а також створення і підтримка максимальної швидкості оновлення цієї поверхні протягом всього часу взаємодії фаз [1–3]. У багатьох тепломасообмінних апаратах для отримання міжфазної поверхні використовується диспергування (розпилювання) рідини [2, 4, 5].
При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/27252
 
Publisher Вид-во СумДУ
 
Date 2012-07-16T06:39:58Z
2012-07-16T06:39:58Z
2011
 
Type Technical Report
 
Identifier Дослідження змін фізичних властивостей рідин під дією різних полів та обгрунтування шляхів енергозбереження при проведенні тепломасообмінних процесів між рідиною та газом : Продовження досліджень залежності гідродинамічних та електрофізичних характеристик рідин при дії на них електричних, ультразвукових та комбінованих полів. Обгрунтування і розробка апаратів: звіт про НДР (заключний) / Кер. Л.М. Черняк. - Суми : Вид-во СумДУ, 2011. - 44 с.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/27252
 
Language uk