Запис Детальніше

Репродуктивне здоров'я жінок Сумщини. Аналіз захворюванності та профілактика професійних шкідливостей серед жінок репродуктивного віку Сумщини

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Репродуктивне здоров'я жінок Сумщини. Аналіз захворюванності та профілактика професійних шкідливостей серед жінок репродуктивного віку Сумщини
 
Creator Бойко, Володимир Іванович
Бойко, Владимир Иванович
Boiko, Volodymyr Ivanovych
Грінкевич, Тетяна Мілетіївна
Гринкевич, Татьяна Милетиевна
Hrinkevych, Tetiana Miletiivna
Сміян, Світлана Анатоліївна
Смиян, Светлана Анатольевна
Smiian, Svitlana Anatoliivna
Ольховик, Віталій Леонідович
Ольховик, Виталий Леонидович
Olkhovyk, Vitalii Leonidovych
Нікітіна, Ірина Миколаївна
Никитина, Ирина Николаевна
Nikitina, Iryna Mykolaivna
Іконописцева, Наталія Анатоліївна
Иконописцева, Наталия Анатольевна
Ikonopystseva, Nataliia Anatoliivna
Калашник, Наталія Володимирівна
Калашник, Наталия Владимировна
Kalashnyk, Nataliia Volodymyrivna
 
Subject захворюваність
репродуктивний вік
захворювання жінок Сумщини
 
Description Об’єкт дослідження – породіллі з явищами метаболічного синдрому після кесарського розтину.
Мета роботи - зниження частоти материнської смертності та захворюваності у жінок, які розроджені абдомінальним шляхом, на підставі вивчення нових аспектів метаболічного синдрому і впровадження алгоритму прогностичних, лікувально-профілактичних і реабілітаційних заходів.
Предмет дослідження - функціональний стан органів репродуктивної системи, ендокринологічний статус, стан системного імунітету та гомеостазу, мікробіологічний статус, прогнозування, профілактика, лікування.
Методи дослідження - загально клінічні – аналіз скарг, даних анамнезу та об’єктивного дослідження хворих, ехографічні, функціональні, ендокринологічні, імунологічні, мікробіологічні, гемостазіологічні та статистичні
Результати дослідження - розроблено та упроваджено алгоритм лікувально-профілактичних заходів у хворих з метаболічним синдромом на основі багатокомпонентного лікування та розробки різних методиках ушивання розрізу на матці під час першого і повторного кесарського розтину (КР) у жінок з метаболічним синдромом (МС).
Запропоновано та впроваджено методику відновного лікування пацієнток з метаболічним синдромом після кесарського розтину
Результати дослідження використовуються в практичній роботі Центру охорони здоров'я матері та дитини Київської та Сумської областей; в пологових будинках м. Києва №№ 1, 2 і 4; у відділеннях і кабінетах ендокринної гінекології м. Києва та в навчальному процесі на кафедрах акушерства та гінекології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика МОЗ України і на кафедрі акушерства та гінекології медичного інституту Сумського державного університету МОН України.
 
Publisher Вид-во СумДУ
 
Date 2012-07-16T07:16:56Z
2012-07-16T07:16:56Z
2011
 
Type Technical Report
 
Identifier Репродуктивне здоров'я жінок Сумщини. Аналіз захворюванності та профілактика професійних шкідливостей серед жінок репродуктивного віку Сумщини : звіт про НДР (проміжний) / Кер. В.І. Бойко. - Суми : Вид-во СумДУ, 2011. - 19 с.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/27253
 
Language uk