Запис Детальніше

Обработка визуальной информации в систему управления производственным агентом

Електронного архіву Харківського національного університету радіоелектроніки (Open Access Repository of KHNURE)

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Обработка визуальной информации в систему управления производственным агентом
 
Creator Бронніков, А. І.
 
Subject Системи адаптації роботів
Мультиагентна система
Робочий простір
Візуальне керування
 
Description Широке використання інтелектуальних математи-чних методів або їх комбінацій у виробництві спонукає розробку нових моделей виробничих про-цесів, що реалізуються у інтелектуальних виробничих системах (ІВС) [1,2].
В наш час відкрита архітектура мультиагентних систем (МАС) стає основним напрямом розвитку сис-тем розподіленого штучного інтелекту. І, хоча, уні-версального визначення агента нема, це не зупиняє дослідників від розширення областей застосування агентів. На практиці ці агенти зазвичай розглядають-ся як самокеровані програмні об’єкти, що мають вла-сну систему оцінок і засоби незалежного розв’язання певних завдань з наступним розв’язанням більших завдань як за власною ініціативою, так і за запитами інших агентів.
Сучасні виробничі системи, що є у більшості де-централізованими, є типовим застосуванням МАС. Переваг такого застосування багато: виробнича ін-формація зберігається і обробляється у розподіле-ний спосіб на відміну від єдиних великих систем; за-безпечується поліпшення якості виробничих систем шляхом навчання і взаємодії об’єктів; забезпечується метод інтеграції підприємства. Все це вказує на акту-альність досліджень у галузі виробничого викорис-тання МАС.
 
Date 2016-09-14T08:35:00Z
2016-09-14T08:35:00Z
2013
 
Type Article
 
Identifier http://openarchive.nure.ua/handle/document/2520
 
Language uk
 
Publisher СевНТУ, м. Севастополь