Запис Детальніше

Нелінійні ефекти в елементах електродинамічних мікрострічкових пристроїв на основі високотемпературних надпровідників

Електронного архіву Харківського національного університету радіоелектроніки (Open Access Repository of KHNURE)

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Нелінійні ефекти в елементах електродинамічних мікрострічкових пристроїв на основі високотемпературних надпровідників
 
Creator Крикун, О. В.
 
Subject мікрохвильові пристрої
високотемпературна надпровідність
нелінійні ефекти
мікрострічкова структура
математична модель
інтегральні рівняння
 
Description Автореферат дисертації.Дисертація на здобуття ступеня кандидата технічних наук за фахом 05.12.07 – антени та пристрої мікрохвильової техніки. – Харківський національний університет радіоелектроніки, Харків, 2011.
На підставі аналізу літературних джерел зроблено висновок про необхідність розвитку методів моделювання мікрохвильових пристроїв, елементи яких виконані з використанням високотемпературних надпровідників. За рахунок нелінійних влас-тивостей надпровідникових матеріалів ці елементи є нелінійними елементами з роз-поділеними параметрами. В роботі на основі методу нелінійних інтегральних рівнянь розроблена мате-матична модель мікрохвильових пристроїв до складу яких входять нелінійні елемен-ти з зосередженими і розподіленими параметрами. Вона враховує двовимірний ха-рактер розподілу густини струму на поверхні мікрострічкових провідників з нелі-нійними властивостями поверхневого імпедансу. Розроблені методика, алгоритм та програмні засоби її чисельної реалізації. Запропонована модель використана для дослідження особливостей нелінійних ефектів, обумовлених наявністю елементів з розподіленими нелінійними властивос-тями у складі мікрохвильових пристроїв. Наведені результати досліджень конкрет-них типів мікрострічкових елементів з ВТНП, а саме: мікрострічкової лінії, резона-торів та фільтрів.
 
Date 2016-10-05T08:53:02Z
2016-10-05T08:53:02Z
2011
 
Type Other
 
Identifier Крикун, О. В. Нелінійні ефекти в елементах електродинамічних мікрострічкових пристроїв на основі високотемпературних надпровідників : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.12.07 "Антени та пристрої мікрохвильової техніки" / О. В. Крикун ; Харк. нац. ун-т радіоелектроніки. – Х. : ХНУРЕ, 2011. – 18 с.
http://openarchive.nure.ua/handle/document/3147
 
Language uk
 
Publisher Харк. нац. ун-т радіоелектроніки