Запис Детальніше

Електрофізичні властивості багатокомпонентних плівок на основі Fe I Pd, Ag, Ta Ge. Етап 1 Електрофізичні властивості плівкових систем на основі Fe I Pd

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Електрофізичні властивості багатокомпонентних плівок на основі Fe I Pd, Ag, Ta Ge. Етап 1 Електрофізичні властивості плівкових систем на основі Fe I Pd
 
Creator Однодворець, Лариса Валентинівна
Однодворец, Лариса Валентиновна
Odnodvorets, Larysa Valentynivna
Ткач, Олена Петрівна
Ткач, Елена Петровна
Tkach, Olena Petrivna
Власенко, Олександр Володимирович
Власенко, Александр Владимирович
Vlasenko, Oleksandr Volodymyrovych
Пилипенко, О.В.
 
Subject ГЦК-FePd
ГЦТ-FePd
спектр дефектів
енергія активації
електрофізичні властивості
ТКО
питомий опір
 
Description Мета роботи – вивчення фазових перетворень при термовідпалюванні одношарових плівок Pd і Fe та багатошарових плівкових систем Fe/Pd, умови формування неупорядкованого і упорядкованого інтерметалідів FePd із ГЦК і ГЦТ решіткою та їх електрофізичні властивості.
Методи дослідження – вакуумна конденсація, електронна мікроскопія і електронографія, терморезистометрія.
Проведені дослідження процесів фазоутворення в дво- і багатошарових плівках на основі Pd і Fe показали, що вже в процесі конденсації формується неупорядкована ГЦК-PdFe фаза у вигляді твердого розчину; установлені температури утворення упорядкованої ГЦТ-PdFe фази. На основі температурних залежностей питомого опору здійснено розрахунок спектрів дефектів кристалічної решітки плівок Pd та Fe. Отримано температурні залежності питомого опору і ТКО для одношарових плівок Pd і Fe та багатошарових на їх основі, фазовий склад яких відповідає неупорядкованій ГЦК-PdFe фазі та упорядкованій ГЦТ-PdFe фазі.
 
Publisher Вид-во СумДУ
 
Date 2012-07-18T08:18:28Z
2012-07-18T08:18:28Z
2011
 
Type Technical Report
 
Identifier Електрофізичні властивості багатокомпонентних плівок на основі Fe I Pd, Ag, Ta Ge. Етап 1 Електрофізичні властивості плівкових систем на основі Fe I Pd : звіт про НДР (проміжний) / Кер. Л.В. Однодворець. - Суми : СумДУ, 2011. - 40 с.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/27283
 
Language uk