Запис Детальніше

Simulation of radioecological processes by a method box models on an example of village in Volun of area

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Simulation of radioecological processes by a method box models on an example of village in Volun of area
Моделирование радиоэкологических процессов методом камерных моделей на примере села в Волынской
МОДЕЛЮВАННЯ РАДІОЕКОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ МЕТОДОМ КАМЕРНИХ МОДЕЛЕЙ НА ПРИКЛАДІ СЕЛА У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСТІ
 
Creator Матвєєва, І.В.; Кафедра екології, НАУ
Заїтов, В.Р.; Товариство з обмеженою відповідальністю «Інститут підтримки експлуатації АЕС»
Кутлахмедов, Ю.О.; Кафедра екології, НАУ
Ісаєнко, В.М.; Кафедра екології, НАУ
Криворотько, В.М.; Кафедра екології, НАУ
 
Subject


 
Description  The outcomes of flow analysis of radionuclides of Cs-137 in an ecosystem are reviewed village Galusiya and the chamber model given of ecosystem is built. It has allowed to evaluate patches of formation dose`s  loadings of internal irradiation of miscellaneous groups of the population - working, retirees and children, and prognosing dynamics  these of doses the subsequent years after accident and to evaluate ecological danger to the population.
 Рассмотрены результаты анализа потоков радионуклидов Cs-137 в экосистеме села Галузия и создана камерная модель данной экосистемы. На основе исследований формирования дозовых нагрузок  внутреннего облучения разных групп населения спрогнозирована динамика этих нагрузок в последующие годы после аварии и проведена оценка экологической опасности для населения.
 Розглянуто результати аналізу потоків радіонуклідів Cs-137 в екосистемі села Галузія та створено камерну модель даної екосистеми. На підставі досліджень формування дозових навантажень внутрішнього опромінення різних груп населення спрогнозовано динаміку цих навантажень у подальші роки після аварії та проведена оцінка екологічної небезпеки для населення.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2005-03-01
 
Type


 
Format application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/1184
 
Source Вестник Национального авиационного университета; Том 25, № 3 (2005); 173
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 25, № 3 (2005); 173
Proceedings of National Aviation University; Том 25, № 3 (2005); 173
 
Language uk
 
Rights Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).