Запис Детальніше

СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ОХОРОНИ ДОВКІЛЛЯ ПІД ЧАС ЕКСПЛУАТАЦІЇ ТА РЕМОНТУ АВІАЦІЙНОЇ ТЕХНІКИ

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ОХОРОНИ ДОВКІЛЛЯ ПІД ЧАС ЕКСПЛУАТАЦІЇ ТА РЕМОНТУ АВІАЦІЙНОЇ ТЕХНІКИ
Modern problems of environment in operation and repair aviation technology
Cовременные проблемы охраны окружающей среды при эксплуатации и ремонте авиационной техники
 
Creator Драч, О.Ю.; НАУ, кафедра екології
Франчук, Г.М.; НАУ, кафедра екології
 
Subject


 
Description  Досліджено вплив авіаційних транспортних процесів на фітотоксичність ґрунту. Визначено суттєвий вплив нафтових забруднювачів на мікробіоту ґрунтів у зоні аеропорту. Виконано факторний аналіз ферментативної активності ґрунту за наявності важких металів і нафтопродуктів та еколого-економічне оцінювання ґрунту в умовах тривалих авіаційних транспортних процесів. Отримано математичні моделі для прогнозування стану ґрунтів на прилеглих до аеропорту територіях.
 It was learnt the negative effect of oil pollution on soil microorganisms in the zone of the airport activity. Factor-analysis of soil fermentative activity in the environment of heavy metals and oil products was done. There is ecologo-economical valuation of the soil affected by lasting aircraft activities and airport services. Mathematical model envisages the soil alive phase stability on the territories close to the airport.
 Исследовано влияние авиационных транспортных процессов на фитотоксичность почвы. Определено существенное влияние нефтяных загрязнителей на микробиоту почв в зоне аэропорта. Выполнены факторный анализ ферментативной активности почвы в присутствии тяжелых металлов и нефтепродуктов и эколого-экономическая оценка почвы в условиях длительных  авиационных транспортных процессов. Получены математические модели для прогнозирования состояния почв на прилегающих к аэропорту территориях.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2006-01-01
 
Type


 
Format application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/1274
 
Source Вестник Национального авиационного университета; Том 27, № 1 (2006); 195-203
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 27, № 1 (2006); 195-203
Proceedings of National Aviation University; Том 27, № 1 (2006); 195-203
 
Language uk
 
Rights Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).