Запис Детальніше

Parametric investigation of acoustic radiation by a beam under load and actuator forces

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Parametric investigation of acoustic radiation by a beam under load and actuator forces
Параметрическое исследование акустического излучения балкой под нагрузкой и актуаторами типа силы
ПАРАМЕТРИЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ АКУСТИЧНОГО ВИПРОМІНЮВАННЯ БАЛКОЮ ПІД НАВАНТАЖЕННЯМ ТА АКТУАТОРАМИ ТИПУ СИЛИ
 
Creator Zaporozhets, Alexander; NAU Department of Safety Human Activities
Tokarev, Vadim; NAU Department of Safety Human Activities
Hufenbach, Werner; Dresden Technical University (Germany)
Taeger, Olaf; Dresden Technical University (Germany)
Modler, Nils; Dresden Technical University (Germany)
Dannemann, Martin; Dresden Technical University (Germany)
Makarenko, Vitaly; NAU Department of Safety Human Activities
 
Subject


 
Description  The objective of this paper is to investigate the parametric characteristics of oscillating beam using an analytical theory of beam vibration. Analytical investigation of the bending oscillations of a finite elastic beam is considered for criteria based on minimal acoustic radiation. The solution of the task is defined by solving of Helmholtz equation and inhomogeneous differential equation for beam bending vibration with harmonic time dependence. For calculation of the acoustic field a model of a plane piston, which is set in an infinite rigid baffle, is used.
 Исследованы параметрические характеристики колебаний балки с использованием аналитической теории вибрации балки. Аналитическое исследование изгибных колебаний эластичной балки конечных размеров рассмотрено для критерия, определяющего минимальное акустическое излучение. Решение задачи определено для уравнения Гельмгольца и неоднородного дифференциального уравнения гармонических изгибных колебаний балки. Для расчета акустического поля использована модель поршня, установленного на бесконечный экран.
 Досліджено параметричні характеристики коливань балки з використанням аналітичної теорії вібрації балки. Аналітичне дослідження згинальних коливань еластичної балки кінцевих розмірів розглянуто для критерію, що визначає мінімальне акустичне випромінювання. Розв’язок задачі визначено для рівняння Гельмгольца і неоднорідного диференційного рівняння гармонічних згинальних коливань балки. Для обчислення акустичного поля застосовано модель поршня, установленого на нескінченний екран.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2005-04-01
 
Type


 
Format application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/1231
 
Source Вестник Национального авиационного университета; Том 26, № 4 (2005); 122-133
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 26, № 4 (2005); 122-133
Proceedings of National Aviation University; Том 26, № 4 (2005); 122-133
 
Language uk
 
Rights Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).