Запис Детальніше

ДОСЛІДЖЕННЯ ВИПРОМІНЮВАННЯ ЗВУКУ КОНСОЛЬНОЇ БАЛКИ

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ДОСЛІДЖЕННЯ ВИПРОМІНЮВАННЯ ЗВУКУ КОНСОЛЬНОЇ БАЛКИ
Investigation of sound radiation by cantilever beam
Исследование излучения звука консольной балки
 
Creator Zaporozhets, Оlexander; NAU Department of Safety Human Activities
Tokarev, Vadim; NAU Department of Safety Human Activities
Hufenbach, Werner; Dresden Technical University (Germany)
Taeger, Olaf; Dresden Technical University (Germany)
Modler, Niels; Dresden Technical University (Germany)
Dannemann, Martin; Dresden Technical University (Germany)
Makarenko, Vitaly; NAU Department of Safety Human Activities
 
Subject


 
Description  Наведено результати дослідження вібрації консольної балки, що навантажена актуатором та навантаженням. Рівняння руху, яке базується на теорії балки Бернуллі–Ейлера–Тимошенко з відповідними крайовими умовами, вирішене методом функцій Гріна. Особливістю дослідження є врахування впливу параметрів концентрованої сили, а саме величини, розміщення актуатора та різниці фаз між навантаженням та актуатором. Розглянуто внесок параметрів актуатора на сумарний рівень звукової потужності і на кожну моду окремо.
 The research investigates vibration of a cantilever beam loaded with actuators and load. The equation of motion is based on Bernoulli-Euler-Timoshenko theory of beams with corresponding boundary conditions. This equation is solved by the method of Green functions. A feature of this investigation is taking into account the influence of concentrated force parameters, namely the value, location of actuator and phase difference between load and actuator. In the work represented the contribution of actuator parameters on total sound power level as well as on each mode separately.
 Приведены результаты исследования вибрации консольной балки, нагруженной актуатором и нагрузкой. Уравнение движения, основанное на теории балки Бернулли–Ейлера–Тимошенко с соответствующими граничными условиями, решено методом функций Грина. Особенностью исследования является учёт влияния параметров концентрированной силы, а именно величины, размещения актуатора и разницы фаз между нагрузкой и актуатором. Рассмотрен вклад параметров актуатора как на суммарный уровень звуковой мощности,  так и отдельно на каждую моду.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2006-01-01
 
Type


 
Format application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/1280
 
Source Вестник Национального авиационного университета; Том 27, № 1 (2006); 169-172
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 27, № 1 (2006); 169-172
Proceedings of National Aviation University; Том 27, № 1 (2006); 169-172
 
Language uk
 
Rights Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).