Запис Детальніше

ПОНЯТТЯ "РОЗВИТОК" У КАТЕГОРІАЛЬНОМУ АПАРАТІ ТЕОРІЇ РОЗВИТКУ

Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ПОНЯТТЯ "РОЗВИТОК" У КАТЕГОРІАЛЬНОМУ АПАРАТІ ТЕОРІЇ РОЗВИТКУ
 
Creator Капліна, Анна Сергіївна
 
Subject розвиток, поняття, категорія, визначення, еволюція, .
зміна
 
Description Подано осмислення поняття "розвиток" філософами античності. Розглянуто зміну поглядів на
поняття "розвиток" у німецькій класичній філософії XIX століття (систематизовано положення з питань
протиріччя, взаємопереходу протилежностей, створено цілісну теорію загального розвитку  діалектику). Показано доцільність нового бачення процесів розвитку, що пов’язано з формуванням концепції
глобального еволюціонізму як системи уявлень про всезагальний процес розвитку природи в різних
його проявах. Подано результати узагальнення підходів до визначення поняття "розвиток" як філософської та економічної категорії. Показано, що у сучасній науковій літературі з економічній сутності
категорії "розвиток" ключовим є поняття зміни. Зроблено висновок, що розвиток є процесом, що складається з багатьох станів.
Подано осмислення поняття" розвиток" філософами античності. Розглянуто зміну поглядів на поняття" розвиток" у німецькій класичній філософії XIX століття (систематизовано положення з питань протиріччя, взаємопереходу протилежностей, створено цілісну теорію загального розвитку-діалектику). Показано доцільність нового бачення процесів розвитку, що пов’язано з формуванням концепції глобального еволюціонізму як системи уявлень про всезагальний процес розвитку природи в різних його проявах. Подано результати узагальнення підходів до визначення поняття" розвиток" як філософської та економічної категорії. Показано, що у сучасній науковій літературі з економічній сутності категорії" розвиток" ключовим є поняття зміни. Зроблено висновок, що розвиток є процесом, що складається з багатьох станів.
 
Publisher Східноукраїнський національний університет ім. В. Даля
 
Date 2019-02-19T13:21:00Z
2019-02-19T13:21:00Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Капліна А.С. Поняття “розвиток” у категоріальному апараті теорії розвитку/А.С.Капліна // Збірник наукових праць східноукраїнського національного університету ім. В. Даля. – 2012. – №24(2): Менеджмент – С. 57 – 64.
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6937
 
Language ua
 
Relation 24;2