Запис Детальніше

Наука соціального управління в системі професійної підготовки

Dspace iRKNEU

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Наука соціального управління в системі професійної підготовки
 
Creator Гаєвська, Оксана Борисівна
Gaievska, Oksana
Гаевская, Оксана Борисовна
 
Subject загальноцивілізаційні знання
загальноцивілізаційний зміст управління
організаційний потенціал людства
організаційна сутність соціального управління
наука соціального управління
державне управління
філософія менеджерської діяльності
реформування системи освіти та науки
005.35
316.3(477)
 
Description У статті пропонується аналіз стану науки соціального управління, яка належить до знання, що уособлює самоуправління найбільш складною системою – людським суспільством, визначальним елементом якого є людина. Це знання має загальноцивілізаційний соціально-системний зміст і саме в такий спосіб має допомагати українському управлінському корпусу здійснювати свою місію – організацію в Україні сучасної високорозвиненої соціальної системи. Ідеться про продовження процесу формування найбільш адекватного цьому змістові знання – науки соціального управління, використання якої дає можливість суттєво послабити політичний тиск на самоуправління суспільства.

Пропонується авторська концепція реформування системи освіти і науки в Україні як необхідного складника процесу становлення нової соціальної системи, створення професійної і наукомісткої системи державного управління та формування організаційного (системного) мислення суспільства.
 
Publisher Харківський державний політехнічний університет
 
Date 2019-02-25T10:35:20Z
2019-02-25T10:35:20Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Гаєвська О. Б. Наука соціального управління в системі професійної підготовки / О. Б. Гаєвська // Теорія і практика управління соціальними системами. Філософія. Психологія. Педагогіка. Соціологія : наук.-практ. журн. / Харківський держ. політехн. ун-т ; [редкол.: О. Г. Романовський (голов. ред.) та ін.]. – Харків, 2014. – № 3. – С. 105–113.
2078-7782
http://ir.kneu.edu.ua/handle/2010/27326
 
Language uk