Запис Детальніше

ГРАФОАНАЛІТИЧНИЙ МЕТОД НАБЛИЖЕНОГО РОЗРАХУНКУ РІВНІВ І КОНТУРІВ ШУМУ ВІД ЛІТАКІВ

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ГРАФОАНАЛІТИЧНИЙ МЕТОД НАБЛИЖЕНОГО РОЗРАХУНКУ РІВНІВ І КОНТУРІВ ШУМУ ВІД ЛІТАКІВ
Graph-analytic method of approximate calculation of the levels and contours of noise from aircraft
Графоаналитический метод приближенного расчета уровней и контуров шума от самолетов
 
Creator Запорожець, О.І.
Картишев, О.О.
Чайковська, О.А.
 
Subject


 
Description  Наведено обґрунтування можливих спрощених методик визначення рівнів і контурів шуму від літаків на основі їх акустичних сертифікаційних даних. Розглянуто графоаналітичний метод визначення рівнів і контурів шуму. Проведено порівняння сертифікаційних рівнів шуму і розрахованих рівнів програмою INM для критерію EPNL.
 The paper presents substantiation of methodologies for evaluation of aircraft noise levels and noise countures using their acoustical characteristics approved in the certificate of aircraft type. The graphic analytical method of noise levels and noise contures is analysed. The comparison of certified noise levels and noise levels calculated for EPNL criteria is done using INM software.
 Приведено обоснование возможных упрощенных методик определения уровней и контуров шума от самолетов на основе их акустических сертификационных данных. Рассмотрены графоаналитический метод определения уровней и контуров шума. Проведено сравнение сертификационных уровней шума и рассчитанных уровней программе INM для критерия EPNL.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2007-03-01
 
Type


 
Format application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/1508
 
Source Вестник Национального авиационного университета; Том 33, № 3-4 (2007); 110-116
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 33, № 3-4 (2007); 110-116
Proceedings of National Aviation University; Том 33, № 3-4 (2007); 110-116
 
Language uk
 
Rights Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).