Запис Детальніше

KhNUIAIR

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Механізм правового регулювання: теоретико-правова модель : автореф. дис.
 
Names Куракін, О. М.
Kurakin, O. M.
Date Issued 2016 (iso8601)
Abstract У дисертації комплексно досліджуються проблеми механізму правового регулювання на сучасному етапі розвитку України. Актуалізуються ґенеза, сутність, зміст, структура та чинники функціонування механізму правового регулювання, його юридичні властивості. Розглядаються основні підходи щодо розуміння механізму правового регулювання та його особливості.
Належна увага приділяється понятійному ряду теорії механізму правового регулювання, сформульовано авторське визначення понять «предмет правового регулювання», «механізм правового регулювання», «ефективність механізму правового регулювання» та інших категорій, що задіяні в ньому.
Робота містить певні теоретичні узагальнення та висновки, зокрема, зроблено висновок про необхідність оновлення реакції на сучасні виклики, що стоять перед Україною та розуміння того, що державно-управлінські відносини мають будуватися на цивілізованій основі при прогресивному законодавчому забезпечені. Відзначається, що баланс інтересів зацікавлених суб’єктів (суспільства та держави) у правовому регулюванні є неможливим за відсутності збалансованості правового регулювання, а також зазначається, що співвідношення соціальної та юридичної ефективності правового регулювання передбачає їх наближення.
Обґрунтовується теоретико-концептуальна модель механізму правового регулювання Української держави, пропонуються конкретні пропозиції, які спрямовані на вирішення теоретичних і практичних проблем ефективності механізму правового регулювання.
Genre Other
Topic Держава і право. State and Law. Государство и право
Identifier 12.00.01