Запис Детальніше

KhNUIAIR

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Європейський суд з прав людини в конституційно-правовому механізмі захисту прав і свобод громадян України : автореф. дис.
 
Names Кочура, О.О.
Kochura, O.O.
Кочура, Е. А.
Date Issued 2015 (iso8601)
Abstract У дисертації проведено системний науковий аналіз місця і ролі Європейського суду з прав людини в конституційно-правовому механізмі захисту прав і свобод громадян України. Досліджено права людини і громадянина як фактор стратегії демократичного розвитку держави та суспільства, розкрито та проаналізовано їх ознаки. Проаналізовано взаємозв’язок між конституційними правами і свободами людини і громадянина та формуванням України як правової держави, становленням громадянського суспільства. Розглянуто основні напрямки сучасної конституційно-правової політики України у сфері забезпечення прав і свобод людини і громадянина.
Детально в роботі досліджено елементи конституційно-правового механізму захисту прав і свобод громадян України. Визначено місце Європейського суду з прав людини в вищезазначеному механізмі. Проаналізовано підстави та порядок звернення громадян України до Європейського суду з прав людини, юрисдикцію Суду та правові основи її реалізації, порядок розгляду справ у вищезазначеній міжнародній установі.
Окремо досліджено в роботі проблемні питання застосування практики Європейського суду з прав людини в судовій практиці України як джерела права та механізм виконання Україною рішень Суду. На підставі проведених досліджень сформульовано конкретні пропозиції і рекомендації щодо удосконалення конституційно-правового механізму захисту прав і свобод громадян України.
Genre Other
Topic Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право
Identifier 12.00.02