Запис Детальніше

Мінімізація факторів ризику неінфекційних захворювань: консультування з питань здорового харчування на первинному рівні

Цифровий Репозиторій - Інтелектуальні Фонди Буковинського державного медичного університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Мінімізація факторів ризику неінфекційних захворювань: консультування з питань здорового харчування на первинному рівні
 
Creator Рингач, Наталія Олександрівна
Власик, Любов Йосипівна
 
Subject фактори ризику
неінфекційні захворювання
здорове харчування
мотиваційне інтерв’ювання
інтенсивне консультування
модель 5А
 
Description Мета – на основі аналізу зарубіжного досвіду активності з мінімізації факторів ризику неінфекційних захворювань розробити пропозиції щодо інтенсивного втручання на рівні ПМСД з метою раціоналізації харчування в межах пацієнт-центрованого підходу; для цього адаптувати для національних умов модель мотиваційного інтерв’ювання та поведінкового консультування (модель 5А).
Матеріали та методи. Проведено контент-аналіз стратегічних матеріалів ВООЗ та міжнародних керівництв і рекомендацій з профілактики, комбінацію мотиваційного інтерв’ювання та поведінкового консультування.
Використано аналітичний метод. Результати та висновки. Наведено результати аналізу міжнародного досвіду активності з мінімізації факторів ризику неінфекційних захворювань. Висвітлено можливості мінімізації на рівні ПМСД такого фактора ризику
неінфекційних хвороб (зокрема, серцево-судинних захворювань) як нераціональне харчування. Запропоновано методику інтенсивного консультування пацієнтів в амбулаторних умовах з використанням адаптованої моделі мотиваційного інтерв’ювання та поведінкового консультування.
 
Date 2017-06-29T12:11:35Z
2017-06-29T12:11:35Z
2017
 
Type Article
 
Identifier ISSN 2077-6594
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12543
 
Language other
 
Relation ;УДК 616-021-07:613.2(477)
 
Format application/pdf
 
Publisher Україна. Здоров’я нації. Науково-практичний журнал. №3 (44), 2017 р.