Запис Детальніше

СПОСІБ МАСШТАБУВАННЯ ЗОБРАЖЕННЯ МАКРОПРЕПАРАТІВ ПІД ЧАС ФОТОДОКУМЕНТУВАННЯ ЗА ДОПОМОГОЮ СІТКИ-ФОНА МОРФОМЕТРИЧНОЇ

Цифровий Репозиторій - Інтелектуальні Фонди Буковинського державного медичного університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title СПОСІБ МАСШТАБУВАННЯ ЗОБРАЖЕННЯ МАКРОПРЕПАРАТІВ ПІД ЧАС ФОТОДОКУМЕНТУВАННЯ ЗА ДОПОМОГОЮ СІТКИ-ФОНА МОРФОМЕТРИЧНОЇ
 
Creator Бойчук, Тарас Миколайович
Цигикало, Олександр Віталійович
Олійник, Ігор Юрійович
Кашперук-Карпюк, Інна Сергіївна
Махрова, Євгенія Григорівна
Паламарчук, Сергій Павлович
 
Description Корисна модель належить до галузі медицини, а саме до анатомії, топографічної анатомії та оперативної хірургії, патологічної анатомії, судової медицини, морфології, і може бути використана для масштабування зображення макропрепаратів під час фотодокументування. Для масштабування зображення макропрепаратів під час фотодокументування зазвичай використовують лінійку криміналістичну (куток), яку розміщують поряд з органокомплексом чи органом. Актуальним є спосіб, який би дозволяв отримувати зображення макропрепарату складної просторової форми та проекційного зображення масштабної лінійки в площині фотографування для подальшої фотоморфометрії, що полегшує антропометрію, морфометрію та сприяє макрофотографуванню. В основу корисної моделі поставлено задачу удосконалити спосіб масштабування зображення макропрепаратів під час фотодокументування шляхом використання спроектованого зображення масштабної лінійки в площині сюжетно важливої частини зображення об'єкта фотографування. Спосіб масштабування зображення макропрепаратів під час фотодокументування шляхом використання масштабної лінійки, який відрізняється тим, що перед об'єктивом фотоапарата закріплюють напівпрозоре дзеркало під кутом 45° до об'єкта фотографування та до масштабної
лінійки, яку розташовують перпендикулярно до площини фотографування на однаковій відстані з об'єктом від напівпрозорого дзеркала і закріплюють за допомогою штатива; фотографують та в результаті отримують пряме зображення макропрепарата та спроектоване зображення масштабної лінійки в площині сюжетно важливої частини зображення об'єкта фотографування.
Спосіб масштабування зображення макропрепаратів під час фотодокументування шляхом використання масштабної лінійки. Перед об'єктивом фотоапарата закріплюють напівпрозоре дзеркало під кутом 45° до об'єкта фотографування та до масштабної лінійки, яку розташовують перпендикулярно до площини фотографування на однаковій відстані з об'єктом від напівпрозорого дзеркала і закріплюють за допомогою штатива. Фотографують та в результаті отримують пряме зображення макропрепарата та спроектоване зображення масштабної лінійки у площині сюжетно важливої частини зображення об'єкта фотографування.
Кафедра патологічної анатомії.
 
Date 2016-10-28T18:22:06Z
2016-10-28T18:22:06Z
2016-09-26
 
Type Other
 
Identifier http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11851
 
Language other
 
Relation Бюлетень № 18;Патент України на корисну модель № 110070
 
Format application/pdf
 
Publisher Державна служба інтелектуальної власності України