Запис Детальніше

СПОСІБ ФОТОМОРФОМЕТРІЇ ТІЛА ЛЮДИНИ ЗА ДОПОМОГОЮ АНТРОПОМЕТРИЧНОЇ СІТКИ

Цифровий Репозиторій - Інтелектуальні Фонди Буковинського державного медичного університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title СПОСІБ ФОТОМОРФОМЕТРІЇ ТІЛА ЛЮДИНИ ЗА ДОПОМОГОЮ АНТРОПОМЕТРИЧНОЇ СІТКИ
 
Creator Бойчук, Тарас Миколайович
Цигикало, Олександр Віталійович
Олійник, Ігор Юрійович
Кашперук-Карпюк, Інна Сергіївна
Коваль, Олександр Анатолійович
Марценяк, Ігор Валеріанович
 
Description Корисна модель належить до галузі медицини, а саме до анатомії, топографічної анатомії та оперативної хірургії, патологічної анатомії, судової медицини, морфології, і може бути використана для антропометричного вимірювання тіла людини. Для антропометричних вимірювань використовують пристрої, як механічні (ростоміри, штангенциркулі), так і оптико-топографічні (програмно-апаратні комп'ютерні комплекси, цифрові фотокамери, слайдпроектор, проектор світлових маркерів тіла). Актуальним є спосіб, який би дозволив отримати на одному знімку (в одному кадрі) зображення тіла людини та проекційного зображення антропометричної сітки в площині фотографування для подальшої фотоморфометрії. В основу корисної моделі поставлена задача удосконалити спосіб фотоморфометрії тіла людини за допомогою антропометричної сітки шляхом оптичного зіставлення зображень об'єкта вимірювання та антропометричної сітки в площині фотографування. Спосіб фотоморфометрії тіла людини за допомогою антропометричної сітки, який призначений для антропометрії за накладеним на фотознімок зображенням вертикальних та горизонтальних лінійок в однаковому масштабі із зображенням тіла людини, який відрізняється тим, що зіставляється зображення об'єкта вимірювання та антропометричної сітки в одній площині фотоматеріалу за допомогою того, що перед об'єктивом фотокамери закріплюють напівпрозоре дзеркало (коефіцієнт пропускання світла 0,5) під кутом 45° до об'єкта фотографування та до антропометричної сітки, яку розташовують перпендикулярно до площини фотографування, на однаковій відстані від напівпрозорого дзеркала, і закріплюють на бічній стінці кімнати, та яка являє собою нанесені на білому фоні бічної поверхні горизонтальні та вертикальні чорні лінії з кроком в 5 см, розмірами 2000×1500 мм.
Спосіб фотоморфометрії тіла людини за допомогою антропометричної сітки призначений для антропометрії за накладеним на фотознімок зображенням вертикальних та горизонтальних лінійок в однаковому масштабі із зображенням тіла людини. При цьому зіставляється зображення об'єкта вимірювання та антропометричної сітки в одній площині фотоматеріалу за допомогою того, що перед об'єктивом фотокамери закріплюють напівпрозоре дзеркало.
Антропометричну сітку розташовують перпендикулярно до площини фотографування, на однаковій відстані від напівпрозорого дзеркала, і закріплюють на бічній стінці кімнати, яка являє собою нанесені на білому фоні бічної поверхні горизонтальні та вертикальні чорні лінії.
Кафедра патологічної анатомії.
 
Date 2016-10-28T18:24:03Z
2016-10-28T18:24:03Z
2016-09-26
 
Type Other
 
Identifier http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11855
 
Language other
 
Relation Бюлетень № 18;Патент України на корисну модель № 110065
 
Format application/pdf
 
Publisher Державна служба інтелектуальної власності України