Запис Детальніше

Стан системи "епітелій - сполучна тканина" при передракових змінах і раку шийки матки: клініко-морфологічні і лазерно-поляриметричні особливості (огляд літератури і власних досліджень)

Цифровий Репозиторій - Інтелектуальні Фонди Буковинського державного медичного університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Стан системи "епітелій - сполучна тканина" при передракових змінах і раку шийки матки: клініко-морфологічні і лазерно-поляриметричні особливості (огляд літератури і власних досліджень)
 
Creator Запорожан, В.М.
Пішак, Василь Павлович
Пересунько, Олександр Петрович
Ушенко, О.Г.
 
Subject шийка матки
передрак
рак
система "епітелій - сполучна тканина"
лазерна поляриметрія
шейка матки
предрак
рак
система "эпителий - соединительная ткань"
лазерная поляриметрия
 
Description Проаналізовано дані літератури про стан строми шийки матки в процесі малігнізації її епітелію. Обгрунтовується необхідність вивчення системи "епітелій - сполучна тканина" при комплексній діагностиці передракових змін і раку шийки матки. Досліджено можливості лазерної поляризаційної діагностики (метод матриць Мюллера) патології шийки матки. Встановлено алгоритми визначення статистичних орієнтаційних і анізотропних параметрів архітектоніки шийки матки при цій патології. Отримано задовільні результати комп'ютерного моделювання змін індикатрис елементів матриць Мюллера. Робиться висновок, що цей метод адекватно відображає процеси малігнізації епітелію шийки матки за будовою і орієнтацією колагенових волокон, що відкриває нові підходи до ранньої і диференційної діагностики цієї патології.
 
Date 2013-10-10T19:13:39Z
2013-10-10T19:13:39Z
2003
 
Type Article
 
Identifier УДК 618.146-006-073.55
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6839
 
Language other
 
Format application/pdf
 
Publisher Журнал академії медичних наук України